IHA'larin Test Ve Degerlendirme Süreçleri Için Kalecik'te Merkez Kuruluyor

Kalecik Insansiz Hava Sistemleri Test ve Degerlendirme Merkezi Projesi Imza Töreni, 15. Uluslararasi Savunma Sanayii Fuari'nda (IDEF 2021) gerçeklestirildi.

Ankara Kalkinma Ajansindan yapilan açiklamaya göre, Ajansin destegi, TRTEST Test ve Degerlendirme AS'nin koordinasyonunda, Ankara Teknopark ve Kalecik Belediye Baskanligi ortakliginda yürütülecek projeye iliskin Ankara Kalkinma Ajansi Destek Sözlesmesi Imza Töreni, IDEF 2021'de yapildi.

Imza törenine Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskani Ismail Demir, TRTEST Yönetim Kurulu Baskani Adem Sahin, Kalecik Belediye Baskani Duhan Kalkan ile Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Kalkinma Ajanslari Genel Müdürü Baris Yeniçeri, Ankara Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Cahit Çelik, TRTEST Genel Müdürü Bilal Aktas, Teknopark Ankara Yönetim Kurulu Baskani Hasan Gültekin katildi.

Proje kapsaminda insansiz hava araçlari (IHA) uçuslari için Kalecik'te Sürekli Tahsisli Hava Sahasi merkezi niteliginde olacak Kalecik Insansiz Hava Sistemleri Test ve Degerlendirme Merkezi kurulacak.

Alaninda önemli bir ihtiyaca cevap verecek merkezde mini IHA, multikopter, sürü IHA projelerinin uçus kabiliyet testleri, IHA tespit/algilama, siniflandirma, yaniltma ve engelleme üzerine yürütülen Ar-Ge çalismalarinda kullanilan cihaz ve yazilimlarin testleri yapilacak.

- Altyapi çalismalarini Ankara Kalkinma Ajansi destekleyecek

Proje kapsaminda ihtiyaç duyulan tüm altyapi çalismalari Ankara Kalkinma Ajansi destegiyle tamamlanacak.

Kalecik'te Savunma Sanayi Baskanligina tahsisli arazi üzerinde kurulacak merkez, tamamlandiginda TRTEST tarafindan isletilecek ve gelisen IHA sektörü için modern bir altyapiya sahip olacak.

Kaynak: AA