Cumhurbaskani Erdogan, Canli Yayinda Sorulari Yanitladi Açiklamasi (6)

'(Muhalefetin erken seçim çagrisi) Hedef Haziran 2023. Muhalefetin isi gücü yok sürekli bunlarla mesgul oluyor. Bunlarla mesgul olmakla netice alacagini zannediyor' 'Yil sonu büyüme beklentimiz yüzde 5,8'in dahi oldukça üzerinde. Ihracatta rekor üstüne rekor kiriyoruz, iste 210 milyar dolar duvarina yaklastik' 'Kadinimizi hor görmek, onlarin makam sahibi olmasina engel olmak hiç kimseye kazandirmaz. Güvenecegiz ve yolculugumuza da bu sekilde devam edecegiz'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, muhalefetin erken seçim çagrisina iliskin, "Hedef Haziran 2023. Muhalefetin isi gücü yok sürekli bunlarla mesgul oluyor. Bunlarla mesgul olmakla netice alacagini zannediyor." dedi.

Cumhurbaskani Erdogan, Çankaya Köskü'ndeki Kanal 7, Ülke TV, 24 TV, TVNET ve TV 360 ortak yayininda, gündeme iliskin sorulari yanitladi.

Erdogan, yeni anayasa çalismalarina iliskin, MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli'nin yeni anayasa ile ilgili hazirliklarini kendisine gönderdigini belirterek, söyle devam etti:

"Ben de bu çalismayi yürüten arkadaslarima ve bu isin basindaki arkadasimiza da o çalisma taslagini da verdim. Arkadaslarimiz onunla birlikte çalismalarini da yaptilar. Simdi biz de çalismamizi belli bir noktaya getirdik, getiriyoruz. Nihai noktaya gelince de çikan neticeyi ben de Sayin Bahçeli'ye takdim edecegim ve onlarin da incelemesinden sonraki durumu tekrar bir degerlendirmeye alacagiz."

"Seçim Kanunu'nda degisiklik olacak mi?" sorusu üzerine Erdogan, "Bu konuyla ilgili de yine ayni sekilde genel baskan yardimcim Hayati Beyin riyasetinde bir ekip, Milliyetçi Hareket Partisinden de bir ekiple görüsmelerini yaptilar, yapiyorlar. Bu çalismalari da bana takdim ettiler, ben de baktim. Simdi onun üzerinden son çalismalari da yapiyorlar. Yine çalismadan sonra da yine sayin Genel Baskanla bu gelinen noktayi bir müzakere etme sansi bulacagiz." açiklamasinda bulundu.

- Muhalefetin erken seçim talebi

Muhalefet partilerinin erken seçim çagrilarinin hatirlatilmasi üzerine Erdogan, sunlari söyledi:

"Yani bunu artik unuttuk, konusmuyoruz. Çünkü, artik hedef Haziran 2023. Bunu Devlet Bey de müteaddit defalar söyledi, biz de söyledik. Yani muhalefetin baska isi gücü yok sürekli bunlarla mesgul oluyor ve bunlarla mesgul olmakla netice alacagini zannediyor. Böyle bir seyin netice vermeyecegini defalarca söyledigimiz halde, birakin da isinize bakin. Ülkeye bir katkiniz var mi ülkenin kalkinmasina bir katkiniz var mi veyahut ülkede yapilan su çalismaya bir katkiniz var mi? Bunlarin söyleyin. Bunlarda böyle bir katki var mi böyle bir dert var mi? Yok. Hala erken seçim merken seçim. Yani erken seçim olup da bundan bir netice alacaklarindan degil, bunlar hedef saptirmaktan baska bir sey de degil. Bu ülke artik açiklanan yol haritasini degistirmek isteyenlere firsat vermeyecek. Bizim isimiz var. Biz su anda çalisiyoruz. Daha çok seyler yapmamiz lazim. Bunlara bu firsati vermedik, vermeyecegiz. Bu ülkede önümüzdeki seçimin tarihi bellidir ve o tarihte bu seçim yapilacaktir."

- "Kadinimizi hor görmek, makam sahibi olmasina engel olmak hiç kimseye kazandirmaz"

Ankara'da 26 fabrikanin açilisinda konusan kaynak ustasi Melek Tug'un görüntülerini izleyen Erdogan, Tug'un meslek lisesini bitirerek, usta noktasina geldigini ifade etti.

Erdogan sözlerine söyle devam etti:

"Dedim 'Artik üniversiteyi de bitirmen lazim' ve inaniyorum ki bu azimle üniversiteyi de bitirir. Tabi orada patronun Melek'ten memnun olmasi, ona orada önde bir yer vermis olmasi kadinin geldigi yeri göstermesi bakimindan çok çok önemli. Firma da tabi siradan bir firma degil. 250 milyon dolar ihracati olan bir firma. Bizim Anadolu yakasindaki Türkiye'nin en uzun bayrak diregini bunlar yapti. Biz de açilisina gitmistik. Hatta Ulastirma Bakanimiza onu söyledim. Dedim 'Bu diregin bir benzerini de Avrupa yakasina yapalim. Anadolu ve Avrupa yakasindan iki bayrak diregi birbirini selamlasin.' Insallah simdi ikincisini de Avrupa yakasinda yapacagiz. Kadinimizi hor görmek, onlarin ilim tahsilinde veya bu tür yerlerde mevki makam sahibi olmasina engel olmak hiç kimseye kazandirmaz. Güvenecegiz ve yolculugumuza da bu sekilde devam edecegiz."

Türkiye'nin eskiden toplu igne dahi üretemeyen bir ülke oldugunu animsatan Cumhurbaskani Erdogan, "Biz, toplu igne üretemezken bugünkü hale geldik. Mesela su an IDEF Fuari çok basarili bir fuar oldu ve ciddi manada siparisler var." dedi.

Erdogan, Türkiye'deki issizlik rakamlari ve istihdama iliskin soruya, "Her zaman tabi söyledigim bir sey var. Bir konuya çok büyük ehemmiyet verdigimi söyledim. Yatirim, istihdam, üretim, ihracat. Bu dört baslik bizim için çok önemli. Tabi yatirim olursa arkasinda istihdam gelirse onun arkasinda ne gelecek? Üretim gelecek. Üretim geldikten sonra da ihracatta uluslararasi camiada siz de yerinizi alirsiniz." ifadelerini kullandi.

- "Ihracatta rekor üstüne rekor kiriyoruz, 210 milyar dolar duvarina yaklastik"

Türkiye'deki issizligin iki buçuk puan rekor düsüsle yüzde 10,6'ya düstügünü bildiren Erdogan, sunlari kaydetti:

"Insallah artik bu iyiye dogru bir gidis olacaktir. Ve güzel olan nokta su, bütün sektörlerde istihdam artisi yasandi. Böyle bir dönemdeyiz. Hizmet sektörünün istihdami salgin öncesi seviyesine yaklasti. Tabii bizim için önem arz ediyor. Sanayi istihdami yeniden 6 milyonu asarak, en yüksek seviyesine ulasti. Bu çok çok önemli. Salgin kaynakli istihdam kaybinin oldukça üzerinde istihdam artisi sagladik. Türkiye ekonomisi artik toparlanma sürecinin ardindan bir atilim içerisine girmistir. Bunu görmemiz lazim.

Tüm dünyayi sarsan salgin döneminde ekonomimiz önemli bir sinav vermistir. Yerinde ve zamaninda aldigimiz tedbirler sayesinde salgindan en az etkilenen ekonomilerden biri olduk. 2020 yilini yüzde 1,8 büyümeyle kapattik. Bu yilin ilk çeyreginde yüzde 7 gibi güçlü bir büyüme kaydettik. Öncü göstergeler, ikinci çeyrekte yüzde 20'nin üzerinde güçlü büyümeye simdiden isaret ediyor. Yil sonu büyüme beklentimiz ise orta vadeli programa göre yüzde 5,8'in dahi oldukça üzerinde. Ihracatta rekor üstüne rekor kiriyoruz, iste 210 milyar dolar duvarina yaklastik. 2021 yili genelinde ihracatin insallah 210 milyar dolari da açmasini bekliyoruz. Iste dün Ticaret Bakanimla da görüstüm, baktim ki nesesi yerinde bayagi da çok çok ciddi ihracatta rakamlar veriyor. Nisan 2012'den bu yana reel kesim güven endeksi en yüksek seviyesine çikmis vaziyette, bu da tabi ki olumlu sinyalleri veriyor."

(Bitti)
Kaynak: AA