Libya Ordusu Açiklamasi Ülkede Yeniden Bir Savasin Patlak Vermesi Ihtimal Disi Degil

Libya ordusu, ülkede yeniden bir savasin patlak vermesinin ihtimal disi olmadigini belirtti.

Libya Ordusu Bati Bölgesi Komutani Tümgeneral Usame el-Cuveyli'nin konuya iliskin açiklamasi, Öfke Volkani Operasyonu basin biriminin sosyal medya hesabindan paylasildi.

Cuveyli açiklamasinda "Ülkede hala savasi tercih edilen bir seçenek olarak gören bir taraf varsa o halde savas olsun. Savasin yeniden patlak verebilecegine dair tekrarlanan isaretler bulunuyor." ifadesini kullandi.

- "Türkiye ile yapilan anlasma, uluslararasi kabul görmüs bir hükümetin talebi üzerine gerçeklesti"

Libya'da 5+5 Ortak Askeri Komitenin önceki mesru hükümet tarafindan imzalanan anlasmalari ve mutabakat muhtiralarini dondurma talebini kesin sekilde reddettiklerini vurgulayan Cuveyli, sunlari kaydetti:

"Türkiye ile yapilan anlasma, Trablus'a yönelik saldirilari püskürtmek için uluslararasi kabul görmüs bir hükümetin talebi üzerine gerçeklesti. Rusya ve sahadaki diger ülkeler ise Libya ile herhangi bir anlasmayi onaylamiyor."

Libya Ordu Sözcüsü Muhammed Kununu da Twitter hesabindan Cuveyli'nin söz konusu açiklamalarini paylasti ve "Siz dönerseniz biz de döneriz" mealindeki ayetle Cuveyli'ye destek verdi.

Libya'daki 5+5 Ortak Askeri Komite, 14 Agustos'ta Libya Baskanlik Konseyine "herhangi bir ülke ile imzalanan uluslararasi anlasmalarin ve mutabakat muhtiralarinin askiya alinmasi" çagrisinda bulunmustu.

Kaynak: AA