Asilamada 'Mavi' Kategoriye Geçen Çorum'da 15 Yas Üstüne 'Asi Olun' Çagrisi

Çorum Il Saglik Müdürü Ömer Sobaci, kentin ilk doz yeni tip koronavirüs (Kovid-19) asilanma oraninda yüzde 75'i geçerek "mavi" kategoriye ulastigini belirterek, asilanma oraninin daha da yükselmesi için özellikle 15 yas üstü bireyler basta olmak üzere sirasi gelenlerin asisini yaptirmalari çagrisinda bulundu.

Saglik Bakani Fahrettin Koca'nin sosyal medya hesabindan paylastigi mesaja göre, Ardahan, Çorum ve İçel'in de eklenmesiyle Türkiye'de Kovid-19 asilamasinda mavi kategorideki il sayisi 31'e yükseldi.

Çorum Saglik Müdürü Sobaci, AA muhabirine, kentteki saglik teskilatinin özveriyle çalistigini, vatandaslarin da Kovid-19 asisina ilgi gösterdigini ve böylelikle kentin "mavi" kategoriye geçebildigini söyledi.

Çorum'da günde ortalama 5 bin doz asi yapildigini dile getiren Sobaci, "Bir günde 11 bin 500 doz asi yaptigimiz da oldu. Ekiplerimiz köylere, tarlalara kadar gitti, asi yapti. Aile hekimliklerinde, meydanlarda, pazar yerlerinde, alisveris merkezlerinde vatandaslarimiza asi yaptik." dedi.

Kentte sirasi gelmesine karsin asi yaptirmayanlar arasinda gençlerin oraninin yüksek olduguna dikkati çeken Sobaci, "Ayni zamanda yogun bakima düsen Kovid-19 hastalarinin büyük çogunlugu da henüz asi yaptirmamis gençlerden olusuyor. Eskiden ileri yas grubundan olan yogun bakim hastalari, artik gençlerden olusuyor. Saglik Bakanligimizca 15 yas üstü bireylere de asi hakki tanindi. Asi için geleni geri çevirmiyoruz, sirasi gelen herkesin bir an önce asi olmasini tavsiye ediyoruz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA