AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Özhaseki'den Yerel Yönetimler Reform Paketi Açiklamasi Açiklamasi

'Çalismalar son asamaya geldi. Aslinda bir kez görüstük ama Milliyetçi Hareket Partili arkadaslarimizla oturup, üzerinde son halini verecegiz' 'Uzlasi arayacagiz. Cumhuriyet Halk Partisi'ne de, IYI Partili arkadaslara da verecegiz'

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Özhaseki, yerel yönetimler reform paketi çalismalarina iliskin, "Çalismalar son asamaya geldi. Aslinda bir kez görüstük ama Milliyetçi Hareket Partili arkadaslarimizla oturup, üzerinde son halini verecegiz." dedi.

Özhaseki, incelemelerde bulunmak üzere geldigi Çorum'da partisinin il baskanligini ziyaretinin ardindan gazetecilere, AK Parti'nin genel ve yerel seçimlerde 20 yildir birinci parti oldugunu söyledi.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) alinan karar dogrultusunda bütün belediyeleri ziyaret etmeye basladiklarini belirten Özhaseki, belediye baskanlarinin seçim öncesi verdigi vaatlerden hangilerinin yerine getirildigini, yürütülen projeleri takip ettiklerini ifade etti.

Kendisinin de 21 yil belediye baskanligi yaptigini hatirlatan Özhaseki, belediyeciligin zor bir is oldugunu vurguladi.

- "Çalismalar son asamaya geldi"

Özhaseki, bir gazetecinin yerel yönetimler reform paketi çalismalariyla ilgili sorusu üzerine, su bilgileri verdi:

"Çalismalar son asamaya geldi. Aslinda bir kez görüstük ama Milliyetçi Hareket Partili arkadaslarimizla oturup, üzerinde son halini verecegiz. Tabii ki kamuoyuna da açiklayacagiz ondan sonra. Uzlasi arayacagiz. Cumhuriyet Halk Partisi'ne de, IYI Partili arkadaslara da verecegiz. Çünkü belediye çalismalari siyasi tartismalarin ötesinde gitsin istiyoruz. Burada iyi bir yönetim tarzi ortaya konursa vatandas rahat edecek. Iyi bir sistem ortaya konmazsa vatandas eziyetini çekecek. Bu nedenle her türlü siyasi çekismenin disinda bu isi götürmek için de bir gayretimiz var."

Yerel yönetimler konusunda birçok proje üzerinde çalistiklarini anlatan Özhaseki, sehirlerde plan bütünlügünün saglanmasi ve altyapi hizmetlerinin yapilmasi için birliktelige ihtiyaç oldugunu aktardi.

Bu konuda henüz parti kanaati olusmadigini, sahsi fikirlerinin oldugunu dile getiren Özhaseki, su degerlendirmelerde bulundu:

"Havza bazli düsünmek gerekiyor birçok seyi. Burada ayni büyüksehirlerde oldugu gibi 1/1000 ve 1/5000'liklerin 1/50000 ve 1/100000'likere uygun olarak ilçe belediyesi ve büyüksehir belediyesi arasinda gidip gelmesi esasi bütün sehirlerimiz için kabul edilmesi dogru olur diye bakiyorum. Birçok yerde altyapinin birlikte çözülmesi dogru olur diye bakiyorum ben. Çünkü öyle bir hat içinde birkaç ilçe veya belde, köy görürsünüz ki onlarin hepsinin atiklarinin toplanip bir yerde aritma tesisinde çözülmesi daha kolay olur. Her birinin ayri ayri yapilmasi ayri bir maliyet getirir. Bu yüzden bu çalismalar kendi içimizde devam ediyor."

Özhaseki, köy statüsünün korunmasini istediklerini belirterek, sunlari kaydetti:

"Köy statüsü kaldirilmasin istiyoruz. Bunun haricinde mevcut büyüksehirlerde bile bagimsiz ilçelerimiz daha güçlü olsun diye de bir fikrimiz var. Mevcut ilçelerimiz de güçlü olsun ama büyüksehirlerdeki bagimsiz ilçeler daha güçlü hale gelsin, bagimsiz hizmetleri ilçelere verelim diye de bir fikir var. Bunlarin hepsi tartisiliyor. Bunlar sabit fikirler degil. Dogru olani gördükçe degistirebilecegimiz fikirler. Ne zaman ki taslak olarak Meclis'e sundugumuz bir fikir olur, 'bu AK Parti'nin kurumsal görüsüdür' diye söyleyebiliriz. Su anda öyle bir görüs yok."

Özhaseki, daha sonra Çorum Belediyesince yürütülen Kades Baris Meydani, engelsiz kafe, millet kiraathanesi, ÇorBis, Recep Tayyip Erdogan Caddesi, bedestan ve yeralti otoparki, Dikiciler Arastasi restorasyonu, Velipasa Hani restorasyonu ve Saat Kulesi çevresi cephe sagliklastirma projelerini inceledi.

Öshaseki'ye ziyaretlerinde AK Parti Çorum milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Erol Kavuncu, Belediye Baskani Halil Ibrahim Asgin ve AK Parti Il Baskani Yusuf Ahlatci da eslik etti.
Kaynak: AA