Ordu'da Bir Haftada 671 Noktada Heyelan Meydana Geldi

Ordu'da 7-14 Agustos arasinda etkili olan siddetli yagislarda 671 noktada heyelan meydana geldigi bildirildi.

Büyüksehir Belediyesinden yapilan yazili açiklamada, kentte 7 Agustos'ta baslayan ve 7 gün etkili olan saganagin bilançosunun ortaya çiktigi belirtildi.

Yagisa bagli 13 ilçede heyelanlar yasandigi ifade edilen açiklamada, Fen Isleri Dairesi Baskanligi, Itfaiye Daire Baskanligi ve OSKI Genel Müdürlügü ekiplerinin koordineli çalismasi sonucu olaylara hizli sekilde müdahale edilerek olasi büyük olumsuzluklarin önüne geçildigi vurgulandi.

Açiklamada, 671 noktada meydana gelen heyelanlara müdahale edildigi aktarilarak, sunlar kaydedildi:

"Siddetli yagislar öncesi tüm planlamalarini yapan Büyüksehir Belediyesi, 310 is makinesi ve 420 personel ile sehir merkezlerinde ve kirsal mahallelerde toplam bin 861 noktaya müdahalede bulundu. Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Hilmi Güler liderliginde yapilan koordineli çalismalar sonrasi, son yillarin en büyük afetlerinden biri en az zararla atlatilmis oldu."

Açiklamada degerlendirmelerine yer verilen Büyüksehir Belediye Baskani Güler, ekiplerin saganak yagislarin basladigi günden bu yana sahada özverili bir çalisma sürdürdügünü belirterek, tüm ekiplere gösterdikleri üstün gayretlerden dolayi tesekkür etti.

????????

Kaynak: AA