Çankiri'da Köylülerden 'Tuz Fabrikasi' Tepkisi

Çankiri’nin Süleymanli köyünde bir grup vatandas, bölgeye tuz fabrikasi yapilmak istenmesine tepki gösterdi.

Çankiri'da Köylülerden 'Tuz Fabrikasi' Tepkisi
Çankiri merkeze bagli Süleymanli köyü sinirlari içerisinde bulunan araziye tuz fabrikasi yapilmasi için çalisma baslatildi. Köylülerin bir kismi, tarim ve hayvanciligin olumsuz etkilenecegi iddiasiyla duruma tepki gösterdi. Köy Muhtari Orhan Akyol da konuyu yargiya tasidi. Akyol, “Tuz fabrikasi yapildigi zaman tarim bitiyor" dedi.



"Köyümde 4 bine yakin küçükbas, 400 civarinda da büyükbas var"

Köyde hayvanciligin temel geçim kaynagi oldugunu kaydeden muhtar Akyol, "Benim köyümde 4 bine yakin küçükbas, 400 civarinda da büyükbas var. Bu resmi kayitlarda. Bunlar hiç göz önüne alinmiyor. Biz yargiya basvurduk. Mahkemeye sunduk. Mahkeme süreci devam ederken firma kendine öyle bir güveniyor ki, hiç kimseyi takmiyor, mahkemeyi de takmiyor. Gelip arazinin halini görüyorsunuz. 2 numarali parseli çeviriyor. Çevirdikleri gün ben gelip dedim ‘mahkeme kararini versin, sonuç ne olursa hepimize eyvallah.’ Adamlar kimseyi takmiyor. Köyümüz fakir, gücümüz yok. Bir avukat zor tuttuk” ifadelerini kullandi.

"Burasi çevrildigi zaman köyümün hayvanciligi biter"

Muhtar Orhan Akyol, "Köyümün bu bölgede hiçbir metrekare arazisi kalmadi. Köyümün hayvanciligi biter burasi çevrildigi zaman, köyümün tarimi biter” dedi.

Kaynak: İHA