Saç Ekim Uzmani Ugur'dan Islem Yapacaklara Uyari

Saç ekim uzmani Ömer Ugur, saç ekimi yapacak olan vatandaslari uyararak, ekimden 1 hafta önce alkol, agri kesici, antibiyotik ve yabanci madde kullanmamalari gerektigini söyledi.

Saç Ekim Uzmani Ugur'dan Islem Yapacaklara Uyari
Saç ekim uzmani Ugur, ekim yapmak isteyen vatandaslara önemli uyarilarda bulundu. Ugur, ’’Saç ekimi, saç dökülmesi sorunu ya da saç kaybi yasayan kisilerde seyrelme ve kellik sorununa dogal ve kalici bir çözüm yoludur. Saç kökünün artik aktif olmadigi, saçsizligin olustugu alanlara saglikli saç köklerinin mikro cerrahi yöntemlerle nakledilmesi islemine saç ekimi adi verilmektedir. Saç ekiminde dökülen bölgeye, hastanin kendi saglikli saçlari eklenmektedir. Saç ekimi tamamen kisiye özel planlanir ve uygulanir. Saç ekimi operasyonuyla hastanin genellikle ense bölgesindeki dökülmeye dirençli saç kökleri toplanir ve seyrelme olan ya da tamamen dökülmüs olan kisimlarda açilan kanallara ekilir. Amaç bas bölgesinde ekim yapildigi belli olmayacak dogallikta, kalici bir sekilde saçli görünüm kazandirmaktir. Saç ekimine gelmeden önce bilmeniz gereken bazi bilgiler saç ekiminizden daha fazla verim almanizi saglayabilir’’ dedi.



Saç ekim uzmani Ugur, islem öncesi dikkat edilmesi gereken konulari siralayarak, ’’Saç ekiminden 3 gün önce mümkünse sigara içmeyiniz eger yapamiyorsaniz azaltmaya çalisiniz. Unutmayiniz ki sigara iyilesme sürecini uzatacaktir. Saç ekiminden 1 hafta öncesinde alkol, agri kesici, antibiyotik ve yabanci maddeler kullanmayiniz. Akut hastaliklar nedeniyle veya kronik seker, kalp, tansiyon, tüberküloz gibi veya kullanmakta oldugunuz ilaçlari mutlaka doktorunuza danisiniz. Saç ekimi öncesi kafa derisi ve saçiniza hiçbir saç bakim ürünü, krem ve ilaç sürmeyiniz. Saç ekimine gelmeden önce dusunuzu aliniz ve tok karnina geliniz. Kahve ve kafein tarzi içecekleri bir gün öncesinde birakiniz. Saç ekimine giderken giyip çikarma esnasinda basiniza sürtmeyecek ve rahat giyip çikarabileceginiz tipte bir kiyafetle gömlek, hirka, esofman giymeniz sizin için daha konforlu olacaktir. Zor çikacak kazak tisört, atlet gibi kiyafetler giymeyiniz. PRP ve mezoterapi takviminizi aksatmayiniz. Ekim isleminden önce bol su ve sebze, meyve tüketiniz’’ diye konustu.

Kaynak: İHA