Kabil Havaalani'nda Tahliye Sirasinda Adeta Izdiham Yasandi

Taliban’in Afganistan’in baskenti Kabil’e girmesinin ardindan birçok ülke tarafindan tahliye operasyonlari yürütülürken, tahliyeler sirasinda adeta izdiham yasandi.

Kabil Havaalani'nda Tahliye Sirasinda Adeta Izdiham Yasandi


Taliban’in Afganistan’daki ilerleyisi sürerken, birçok ülke vatandaslarini ve büyükelçilik personelini tahliye etmeye devam ediyor. Tahliye operasyonlari Kabil Havaalani’ndan yürütülürken, havaalaninda tüm ticari uçuslar askiya alindi. Askeri uçaklar ile yapilan tahliye anlarindan birinde ise adeta izdiham yasandigi ortaya çikti. Havaalaninda yasanan kaos anlarina ait görüntüleri kaydeden görgü tanigi, havaalanina gelen yetkililer ve üst düzey kisiler için gizlice binis kartlarinin basildigi dedikodulari üzerine gidis salonundaki kisilerin uçaklara dogru kosmaya basladigini ve adeta izdiham yasandigini belirtti.

Insanlarin o anlarda çok çaresiz oldugunu ifade eden görgü tanigi, güvenlik güçlerinin insanlarin havalimanina girmesini engellemek için havaya ates açtigini belirtti.



Kabil Havaalani’na ates açildigi iddiasi

Geçtigimiz saatlerde ABD’nin Kabil Büyükelçiligi tarafindan yapilan güvenlik uyarisinda, “Kabil’deki güvenlik durumu, havalimani da dahil olmak üzere hizla degisiyor. Havaalaninin ates açildigina dair haberler var, bu nedenle ABD vatandaslarina olduklari yerlere siginmalari talimatini veriyoruz” denilmisti.
Kaynak: İHA