Belçika'da Ameliyat Edilemedi, Sifayi Elazig'da Buldu
Belçika’da yasayan ve iki yil önce geçirdigi ani bir bayginlik sonrasi beyninde tümör oldugu saptanan ardindan bir türlü tedavi edilmeyen Aslihan Bataray (42), sifayi Elazig’da buldu. Basarili bir ameliyat sonrasi 4 günde sagligina kavusan Bataray, ’’Tip konusunda Avrupa Avrupa diyorlar ama Türk hekimleri gibisi yok. Suan kendimi çok iyi hissediyorum’’ dedi.

Geçirdigi bayginlik sonucu hastaligini ögrendi
Hastaligini bir bayginlik sonrasi ögrendigini dile getiren Aslihan Bataray, ’’Belçika’dan geldim ve burada beyin ameliyati geçirdim. Iki yil önce beynimde bir tümörün varligindan bahsettiler. Hastaligim, bir bayilma sonucu ortaya çikti. Ortaya çiktiktan sonra bana ilk basta takip edip ondan sonra ameliyata dogru gidecegiz ve beni buna hazirlayacaklarini söylediler. Sonrasinda ise ’Tansiyonunuz düsük, biz sizi bu sekilde ameliyat edersek masada kalirsiniz’ dediler. Orada ameliyat olmak için çok tereddütlerim vardi’’ diye konustu.
’’Türk hekimleri gibisi yok’’
Basarili bir ameliyat sonrasi sorunlarindan kurtuldugunu belirten Bataray, ’’Buraya geldigimizde özel bir hastanede doktora göründüm ve MR çektirdim. Ondan sonra da Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmani Op. Dr. Muhammed Duranel hocayi buldum. Onunla görüstüm, ikna oldum ve ameliyatimi oldum. Tip konusunda Avrupa Avrupa diyorlar ama Türk hekimleri gibisi yok. Suan kendimi çok iyi hissediyorum. Ameliyattan çiktigimdan beri bas dönmem, halsizlik ve rahatsizligim hiç olusmadi’’ seklinde konustu.
Ameliyat Belçika’da yüksek riskli olarak belirtilmis
Hastanin Belçika’dan geldigini belirten ve saglik sorunlari hakkinda bilgi veren Op. Dr. Muhammet Duranel ise ’’Hastamiz, uzun zamandan beri bas agrilari sikayeti, ara ara bayilma nöbetleri tarif ediyor. Hastamiza Belçika’da da ameliyat önerilmis fakat oldukça yüksek düzeyde riskli oldugu söylenmis. Kendisine estetik açidan da sikintili bir ameliyat olabilecegi söylenmis. Hastamiz Türkiye’ye geldigi zaman baska bir yerde özel hastanede MR çektiriyor, daha sonrasinda ise bana danismak için geldiler. MR’i gördükten sonra kendisine ameliyat karari verdim. Ameliyatinin çok zor olmadigini, bir beyin tümörünün olmasina ragmen tümörün lokalizasyon itibariyle hastaya ciddi sikinti olusturmayacagini ve tümörün iyi huylu oldugunu söyledim. Hastamiz bize itimat etti ve ameliyatini yaptik. Ameliyattan sonra bugün 4’üncü günümüz, kontrol amaçli bir gün yogun bakimda beklettikten sonra servise aldik. Suanda her sey yolunda gidiyor. Büyük ihtimalle hastamizi yarin ya da öbür gün taburcu edecegiz’’ ifadelerini kullandi.
