Bayburt Üniversitesi Ile Firat Üniversitesi Arasinda Is Birligi Protokolü Imzalandi

Bayburt Üniversitesi ile Firat Üniversitesi arasinda is birligini güçlendirmek ve uygulanabilir sonuçlarin taraflarin kendi gelisimlerine aktarimini saglamaya yönelik bir protokol imzalandi. Protokol, Bâbertî Külliyesinde Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen ile Firat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktas tarafindan imzalandi.

Bayburt Üniversitesi Ile Firat Üniversitesi Arasinda Is Birligi Protokolü Imzalandi
Protokol kapsaminda; taraflar arasinda bilimsel ve teknolojik alanlarda Arastirma Merkezleri araciligi ile proje çalismalari yapmak; uluslararasi ögrencilerin karsilikli egitim alabilmelerine imkân saglayacak çalismalar yapmak ve uluslararasi ögrenci sinavlarinin karsilikli olarak taninirligini saglamak; seminer, konferans, söylesi, panel gibi etkinliklerde ortak çalismalar yürütmek; uzaktan egitim uygulamalarinda karsilikli ortak çalismalar yürütmek gibi konularda anlasmaya varildi.

Protokolün imzalanmasinin ardindan, Bayburt Üniversitesi Bâbertî Külliyesi rektörlük makaminda heyetler arasi bir görüsme de gerçeklestirildi.

Iki üniversite arasinda gerçeklestirilebilecek is birligi imkânlarinin ele alindigi görüsmede Rektör Göktas ve Rektör Türkmen, üniversiteler arasinda yürütülen ortak çalismalar üzerine de degerlendirmelerde bulundu.

Bayburt Üniversitesinin gerçeklestirdigi basarili çalismalarla adindan sikça söz ettirdigini ifade eden Rektör Göktas, milli ve evrensel degerlere hizmet noktasinda Bayburt Üniversitesi ile sürekli istisare içinde olacaklarini belirtti.

Rektör Türkmen’e yeni görevinin hayirli olmasi temennisinde bulunarak misafirperverliginden ötürü kendisine tesekkür etti.

Rektör Türkmen ise Firat Üniversitesinin Türkiye’nin önemli üniversitelerinden biri oldugunu vurgulayarak, egitim-ögretim basta olmak üzere pek çok farkli alanda yürütülen ikili isbirligini daha ileri seviyelere tasiyacaklarini aktardi. Ziyaretten duydugu memnuniyetini dile getirerek, iyi dilek ve temennilerinden dolayi misafirlerine tesekkür etti.
Kaynak: İHA