Suudi Arabistan'da Yolsuzlukla Suçlanan Bazi Saniklara Hapis Ve Para Cezasi Verildi

Suudi Arabistan mahkemesi, yolsuzlukla suçlanan, aralarinda vali ve hakimin oldugu saniklardan bazilari hakkinda hapis ve para cezasi verdi.

Suudi Arabistan resmi ajansi SPA'nin haberine göre, Denetleme ve Yolsuzlukla Mücadele Kurumundan bir yetkili son dönemde baslatilan bir dizi ceza davasinin adli sürecine iliskin açiklamada bulundu.

Riyad Ceza Mahkemesine bagli mali ve idari yolsuzluk davalari dairesinin yolsuzluk ve dolandiricilik suçlamasiyla aralarinda vali ve hakimin oldugu saniklar hakkinda hapis ve para cezasi verdigi kaydedildi.

Hapis cezasina çarptirilanlarin kimligine iliskin bilgi verilmezken öne çikan saniklardan bir hakimin, rüsvet aldigi gerekçesiyle 10 yil hapis ve 300 bin riyal para cezasina çarptirildigi aktarildi.

Rüsvet ve dolandiricilik suçlamasiyla yargilanan bir vali hakkinda ise 3 sene hapis ve 25 bin riyal para cezasi verildigi kaydedildi.

Haberde, sahtecilik, rüsvet, kara para aklama ve nüfuzu kötüye kullanma suçlamasiyla görülen diger 6 davada ise çogunlugu devlet görevlisi 16 sanik hakkinda 1,5 ila 11 yil hapis cezasina hükmedildigi ifade edildi.

Suudi Arabistan Denetleme ve Yolsuzlukla Mücadele Kurumu, 9 Agustos'ta yaptigi açiklamada, 11 Temmuz - 9 Agustos tarihleri arasinda yolsuzluk, rüsvet ve kamu görevini suistimal gibi 878 ceza ve disiplin davasi kapsaminda sorusturma baslatildigini; aralarinda, içisleri, disisleri, adalet, saglik, egitim ve ticaret bakanliklarinda görevli kisilerin de bulundugu 207 kisinin gözaltina alindigini duyurmustu.

Suudi Arabistan Krali Selman bin Abdulaziz, Mart 2018'de yolsuzluk davalarinda tahkikat yapmak ve iddialari incelemek üzere özel daireler olusturulmasini onaylamisti.

Kaynak: AA