MÜSIAD Genel Baskani Kaan Açiklamasi 'Türkiye Yakin Gelecekte Üretim Merkezi Olacak'

'Onun için ülke olarak biraz daha gayret etmemiz gerekiyor. Bunun semeresini de çok yakin zamanda 2023'e dogru giderken, Türkiye'nin gerçeklestirecegini söylemek istiyorum'

Müstakil Sanayici ve Isadamlari Dernegi (MÜSIAD) Genel Baskani Abdurrahman Kaan, Türkiye'nin yakin gelecekte üretim merkezi olacagini belirterek, "Onun için ülke olarak biraz daha gayret etmemiz gerekiyor. Bunun semeresini de çok yakin zamanda 2023'e dogru giderken, Türkiye'nin gerçeklestirecegini söylemek istiyorum." dedi.

Dernegin Karabük Subesi 4. Olagan Genel Kurulu'na katilmak için kente gelen Kaan, AA muhabirine, Türkiye'nin son 12 ayda 200 milyar dolarin üzerinde ihracat rakamina ulastigini animsatti.

Türkiye'de sanayide çarklarin çok iyi döndügünü vurgulayan Kaan, "Sanayide çok ciddi kapasite ve yatirimin oldugu bir dönemdeyiz. Bu durum issizlik rakamlarina da yansidi. Yaklasik 2,5 puana yakin düsüs var. Bunun sürdürülebilir olmasi, ihracatimizin ulusal hedeflerimize ulasabilmesi için daha fazla yatirim ortamina yönelik çalismalarin devam etmesi gerekiyor." dedi.

- "Türkiye'nin gelecegi parlak"

Kaan, sanayinin, üretim yapan kesimin, hatta hizmet sektörünün bile nitelikli eleman ve isçi ihtiyaci oldugunu ifade ederek, sunlari kaydetti:

"Özellikle is dünyasi olarak genç kardeslerimizi bekliyoruz. Burada bir miktar sanayicinin de yaninda olmalari gerektigini ifade etmek istiyorum. Türkiye'nin gelecegi parlak. Türkiye yakin gelecekte, yakinda üretim trendinde bir üretim merkezi olacak. Onun için ülke olarak biraz daha gayret etmemiz gerekiyor. Bunun semeresini de çok yakin zamanda 2023'e dogru giderken Türkiye'nin gerçeklestirecegini söylemek istiyorum."

Türkiye'nin ilk çeyrek büyüme rakamlarinin yüzde 7 civarinda gerçeklestigini animsatan Kaan, "Ikinci çeyrekte yaklasik yüzde 15'in üstünde bir rakam bekliyoruz. Yüzde 17'ler gibi bekliyoruz. 2021 Yeni Ekonomi Programinda (YEP) yüzde 5,8 olarak açiklanmisti. Bu rakamin yüzde 7'lerin üstüne çikacagini, bu iki çeyrek göstergesiyle de buradan söyleyebiliriz." seklinde konustu.
Kaynak: AA