Mersin Büyüksehir Belediyesi Agustos Ayi Meclis Toplantisi Birinci Oturumu Yapildi

İçel Büyüksehir Belediyesi agustos ayi meclis toplantisinin birinci oturumu yapildi.

Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer baskanliginda, Kongre ve Sergi Sarayi'nda düzenlenen toplantida gündem maddeleri görüsüldü.

Seçer, gündem disi konusmasinda, Bozyazi, Aydincik ve Silifke ilçelerinde orman yanginlarinin meydana geldigini belirterek, itfaiye ekiplerinin yanginlarin söndürülmesi sürecinde özveriyle çalistigini söyledi.

Ekiplerin, "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" ilan edilen Aydincik ve Silifke'de inceleme yaptigini ifade ederek, "Aydincik'ta 90, Silifke'de 10 hane yangindan zarar gördü. Aydincik'ta 15 fidanlik, 6 sera, 206 kovan kullanilamaz hale geldi, 27 hayvan da telef oldu. Silifke'de yapilan tespitlerde ise 56 kovan ve 86 kümes hayvaninin telef oldugu görüldü." degerlendirmesinde bulundu.

Yangindan etkilenen evlerin su faturalarinin Büyüksehir Belediyesince ödenmesi için çalisma baslattiklarini dile getiren Seçer, Mugla'daki orman yangini için de destek ekipler gönderildigini aktardi.

Seçer, AK Parti ve MHP'li bazi meclis üyelerinin, belediye personellerinin haksiz yere isten çikartildigi ve terör örgütüyle baglantili kisilerin ise alindigi yönündeki iddialarinin ise gerçegi yansitmadigini kaydetti.

Meclis toplantisi, gündem maddelerinin görüsülerek karara baglanmasinin ardindan sona erdi.

Kaynak: AA