Kerevitas'in 2021 Yilinin Ilk Yarisinda Konsolide Cirosu 2 Milyar Liraya Ulasti

Kerevitas CEO'su Sükrü Çin: '2021 yilinin ilk yarisinda sirketimizin cirosunu artirmaya devam ederek pazardaki güçlü konumumuzu koruduk ve özellikle ihracat pazarlarinda büyümemizi sürdürdük'.

Türkiye'nin taze dondurulmus gida, konserve ve margarin pazarinin lider sirketlerinden Kerevitas'in 2021 yilinin ilk yarisinda konsolide cirosu geçen yilin ayni dönemine kiyasla yüzde 45,4 artisla 2 milyar 10 milyon lira oldu.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, piyasa degerine göre Yildiz Holding'in halka açik ikinci büyük gida sirketi olan Kerevitas'in Dondurulmus Gida ve Konserve Is Birimi'nde cirosu yüzde 27,5 artisla 551 milyon lira olarak gerçeklesirken, Yag Is Birimi'nde ise ciro yüzde 54,2 artisla 1 milyar 489 milyon lira oldu.

Ar-Ge ve inovasyona yaptigi yatirimlarla pazar payini sürekli artiran Kerevitas, yurt içinde oldugu kadar ihracat pazarlarinda da büyümesini geçen yilin ayni dönemine göre yüzde 80,6 oraninda artisla sürdürdü.

Dondurulmus gida ve konserve sektörünün önemli markasi SuperFresh, yenilikçi ürün lansmanlariyla büyüme stratejisini sürdürerek pazardaki liderligini güçlendirdi. Yilin ilk 6 ayinda Cheddar Peynirli Pizza Tost, Özel Tasfirin Hamurlu Dört Peynirli Pizza, ince kesimli patatesler, Et Döner Patates ve Sandviç Ekmegi basta olmak üzere toplam 14 yeni ürünü tüketicilerin begenisine sundu.

Türkiye margarin sektörünün açik ara pazar lideri olan Besler ise 17 milyon haneye ulasan yüksek penetrasyonu, yüzde 100 marka bilinirligine sahip Bizim Yag ve Teremyag gibi markalariyla yilin ilk yarisinda yüzde 54 oranindaki güçlü ciro payini korudu.

- "Pazardaki lider konumumuzu sürdürecegiz"

Açiklamada degerlendirmelerine yer verilen Kerevitas CEO'su Sükrü Çin, inovasyon ve Ar-Ge yatirimlarinin sirketin büyümesinde belirleyici oldugunu belirterek sirketin ilk alti aylik finansal sonuçlariyla ilgili sunlari kaydetti:

"2021 yilinin ilk yarisinda sirketimizin cirosunu artirmaya devam ederek pazardaki güçlü konumumuzu koruduk ve özellikle ihracat pazarlarinda büyümemizi sürdürdük. Salgin dönemiyle birlikte pazarin degisen ihtiyaçlari ve müsterilerin beklentilerini yakindan takip ederek yilin ilk alti ayinda yenilikçi ürün lansmanlarina devam ettik. Kerevitas olarak inovasyona ve Ar-Ge’ye sürekli yatirim yapmaya devam ederken dondurulmus gida, konserve ve margarin pazarindaki lider konumumuzu sürdürecegiz."

Kaynak: AA