Tarim Ve Orman Bakan Yardimcisi Isikgece, Osmaniye'de Yangin Yönetim Merkezini Ziyaret Etti Açiklamasi

'Insallah basimiza böyle bir felaket tekrar gelmez ama önümüzdeki günler çok kritik, bu nedenle hepimiz tetikte olacagiz. Su an ülke olarak tek vücut olmus haldeyiz'

Tarim ve Orman Bakan Yardimcisi Ayse Aysin Isikgece, orman yanginlariyla ilgili, "Insallah basimiza böyle bir felaket tekrar gelmez ama önümüzdeki günler çok kritik, bu nedenle hepimiz tetikte olacagiz. Su an ülke olarak tek vücut olmus haldeyiz." dedi.

Isikgece, 28 Temmuz'da çikan ve dün kontrol altina alinan kentteki orman yangininda evleri zarar gören vatandaslari ziyaret etti.

Daha sonra Yangin Yönetim Merkezine geçen Isikgece, Adana Orman Bölge Müdürü Mahmut Yilmaz'dan yanginla ilgili bilgi aldi.

Isikgece, burada yaptigi konusmada, yaralarin hemen sarilmaya baslandigini belirterek, sunlari kaydetti:

"Halkimiz da son derece umutlu. Insallah basimiza böyle bir felaket tekrar gelmez ama önümüzdeki günler çok kritik, bu nedenle hepimiz tetikte olacagiz. Su an ülke olarak tek vücut olmus haldeyiz. Bunu baska bir ülkede göremeyiz. Su getireninden, teknik imkanlarini seferber edip ayagimiza getirenlere kadar herkese çok tesekkür ederim. Zor bir sinavi hep beraber geçtik."

Isikgece, daha sonra yanginla mücadelede görev alan orman isçileri ve Türk Kizilay çalisanlarina tesekkür etti.

AK Parti Osmaniye milletvekilleri Mücahit Durmusoglu ve Ismail Kaya ile Kadirli Kaymakami Ahmet Arik da Bakan Yardimcisi Isikgece'ye ziyaretinde eslik etti.

Merkeze bagli Kazmaca köyü Tülüce mevkisinde 28 Temmuz'da çikan orman yangini rüzgarin da etkisiyle Kadirli ilçesi Karatepe köyü yakinlarina kadar yayilmisti. Yangin dün kontrol altina alinmisti.
Kaynak: AA