Kahramanmaras'taki Elbistan Festivali Orman Yanginlari Nedeniyle Ertelendi

Elbistan Belediye Baskani Mehmet Gürbüz: 'Orman yanginlariyla ilgili mücadelede hükümetimizin ve o bölgede yasayan insanlarimizin gayretlerine ve çabalarina destek olma zamanidir. Elimizdeki var gücümüzle yarindan itibaren bizler yangin alanlarinda olacagiz'

Elbistan Belediye Baskani Mehmet Gürbüz, ilçede baslayan festivalin ertelendigini söyledi.

Gürbüz, Pinarbasi mesire alaninda düzenlenen etkinlikte yaptigi konusmada, belediye tarafindan ilçenin sosyal ve kültürel gelisimi ile kent ekonomisinin canlandirilmasi ve tanitimina katki sunulmasi amaciyla gerçeklestirilen festivalin orman yanginlari dolayisiyla ileri bir tarihe ertelendigini söyledi.

"Ülkemizin birçok yerinde çikan yanginlar var. Canlarimiz, ormanlarimiz yaniyor. Biz buna asla duyarsiz kalamayiz." diyen Gürbüz, belediye olarak fidan bagisinda bulunacagini ifade etti.

Gürbüz, sunlari söyledi:

"Orman yanginlariyla ilgili mücadelede hükümetimizin ve bölgede yasayan insanlarimizin gayretlerine ve çabalarina destek olma zamanidir. Elimizdeki var gücümüzle yarindan itibaren bizler yangin alanlarinda olacagiz. Orada destek verecegiz. Dün açiklamis oldugum bir fidan kampanyamiz vardi. O kampanyamiza çok sayida Elbistanli isadamimiz destek verdi. Elbistan'dan 82 bin fidan dikecegiz. Bizim umudumuzu da, fidanlarimizi da, baharimizi da kimse söndüremez. Eger fidan dikecek topragimiz ve vatanimiz varsa mutlaka yeserecek bir iklimimiz de var. Ben Elbistanlilara güveniyorum."

Festival kapsaminda yarin sahne almasi planlanan Melek Mosso ve Haluk Levent'in konserleri ertelendi.

Kaynak: AA