IYI Parti Genel Baskani Aksener, Manavgat'ta Yanan Alanda Inceleme Yapti Açiklamasi

'Beraberlige, birlikte çalismaya ihtiyacimiz var. Bunu bozmaya kalkisacak olanlari kamuoyunda sonuna kadar kovalarim, haberleri olsun'

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Türkiye'de son günlerde yasanan orman yanginlarinin kundaklama olup olmadiginin arastirilarak, kamuoyuna bilgi verilmesi gerektigini söyledi.

Aksener, Antalya'nin Manavgat ilçesindeki orman yanginlari nedeniyle Gündogdu Mahallesi'ndeki koordinasyon merkezini ziyaret etti.

Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek ve Manavgat Belediye Baskani Sükrü Sözen'den brifing aldiktan sonra gazetecilere açiklamada bulunan Aksener, yanginda hayatini kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakinlarina da bassagligi diledi.

Marmaris'ten Antalya'ya geldiklerini söyleyen Aksener, valiliklerin belediyeler ile koordineli bir sekilde hareket etmesi gerektigini belirtti.

Yangin söndürme uçaklari tartismalarina deginen Aksener, "Iki yangin bölgesinde aldigimiz bilgi, arazöz ile itfaiye araçlarinin ulasamadigi yerlerde uçak müdahalesinin daha etkili ve verimligi oldugu, ama helikopterlerle o derece sonuç alinamadigi." dedi.

Yangin nedeniyle mahallelerin yok oldugunu, evlerin yandigini dile getiren Aksener, böyle bir durumda herkesin birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi gerektigini vurguladi.

Iktidariyla, muhalefetiyle herkesin imkanlarini, enerjilerini birlestirmesi gerektigini ifade eden Aksener, "Beraberlige, birlikte çalismaya ihtiyacimiz var. Bunu bozmaya kalkisacak olanlari kamuoyunda sonuna kadar kovalarim, haberleri olsun." diye konustu.

Aksener, yanan ormanlarin yerine de bir santim bile beton yapilmamasi gerektigini kaydetti.

Yangin olaylarinin çikis sebebinin de bir an evvel arastirilmasi gerektigini belirten Aksener, "Bu yanginlarda kundaklayanlar var ise derhal kundaklama olup olmadigina bakilmali, bu konuda kanaat varsa derhal kamuoyu ile paylasilmalidir. Bu konuda seffaf olunmalidir. Orman yanginlarina sebep olan ya da olacaklarla ilgili derhal arkadaslarimiz kanun teklifi verecekler, terör üyeligi ile yargilanmalidirlar."

Aksener daha sonra Manavgat'in Kalemler Mahallesi'ne giderek, vatandaslara "geçmis olsun" dileginde bulundu.

Kaynak: AA