Honduras'ta 600 Kisilik Grup Tarafindan Linç Edilen Italyan Hayatini Kaybetti

Honduras’ta 600 kisilik kalabalik bir grup tarafindan tas, sopa ve palalarla linç edilen Italyan Giorgio Scanu hayatini kaybetti.

Honduras’in güneyinde yer alan Santa Ana de Yusguare kasabasi akil almaz bir olaya sahne oldu. Italyan medyasina yansiyan habere göre, yaklasik 600 kisilik kalabalik bir grup, Italyan vatandasi Giorgio Scanu’nun Santa Ana de Yusguare kasabasindaki Los Mangos Mahallesi’nde bulunan evine girdi. Haberde, Scanu’yu tas, sopa ve palalarla linç eden öfkeli kalabaligin, daha sonra Scanu’nun evini ve aracini da atese verdigi öne sürüldü. Honduras’ta yasayan Italyan vatandasi Scanu’nun bir soygunun intikamini almak için komsusunu öldürmekle suçlandigi iddia edildi.

Honduras Güvenlik Sekreterligi yaptigi açiklamada, Los Mangos Mahallesi’nde yüzlerce silahli kisinin Scanu’yu evine girerek, öldürdügü bilgisini dogruladi.

Honduras Ulusal Polisi ise Italyan vatandasini kurtarmak için müdahale etmeye çalistiklarini ancak gözü dönmüs kalabaligin emirlere uymadigini ifade etti.

Honduras Polisi Genel Müdürü Orbin Galo, olayi arastirmak ve sorumlulari yakalamak için bir sorusturma ekibi kurulmasini emretti.
Kaynak: İHA