Bartin'da Düzenlenen Defilede 'Oyulgama' Sanati Ön Plana Çikti

Bartin’a özgü ‘oyulgama’ el isçiligi sanati ile tasarlanan kreasyonlarin tanitildigi defilede ünlü mankenler podyuma çikti.

Bartin'da Düzenlenen Defilede 'Oyulgama' Sanati Ön Plana Çikti


Bartinli moda tasarimcisi Özkan Kalafat, “Reflection” isimli defilesinde sira disi koreografiler, ses ve isik sovlari ile görsel sölen sundu. Ece Gürsel, Zeliha Çal, Türkan Geyik, Derya Eksioglu, Seviye Ikbal Tulgar, Simge Ünal, Nazlican Erden, Melisa Aslan, Elif Tokgöz, Jenya Krivaenko, Leena Shindondola gibi ünlü mankenlerin podyumda boy gösterdigi defileye Bartin Belediye Baskani Cemal Akin, TSO Baskani Halil Balik, Il Kültür ve Turizm Müdürü Handan Karakoç ile yaklasik 200 davetli katildi.

Defilede 30 parçalik kreasyon tanitildi. Bartin’in yöresel “Oyulgama” el isçiligi sanati ile tasarlanan ve özel dizayn edilmis boyutlarda pleksilerin elbiselere uygulandigi kreasyonlar davetlilerin begenisine sunuldu.

Ünlü manken Ece Gürsel’in sarkilarini seslendirdigi defilenin finalinde ise gelinlik görünümlü dev pasta kesildi. Moda tasarimcisi Özkan Kalafat kreasyonu ile kadinin özgüvenini yansittigini ifade ederek, “Gecenin hazirligini 10 ayda yaptik. Bu aksam yaklasik 200 kisilik çok nezih bir davetli grubu ile çok güzel bir gece yasadik. Ece Gürsel bize sarkilariyla eslik etti. Sadece bir defile degil aslinda bir moda sovuydu. Kreasyon 30 parçadan olusuyor ve kadinin öz güvenini, kadinin iç benligini ortaya çikaran yansimalar. Ayrica Bartin ‘Oyulgama’ sanatinda kendi pleksi konseptimle beraber çok baska, daha önce hiç yapilmamis bir koleksiyon hazirladik.” dedi.

Kaynak: İHA