Miami'de Çöken 13 Katli Binada Ölü Sayisi 60'A Çikti

ABD'nin Florida eyaletine bagli Miami kentinin Surfside bölgesinde, 24 Haziran'da yarisi çöken 13 katli binanin enkazinda devam eden arama çalismalarinda çikarilan ceset sayisi 60'a yükseldi.

Miami-Dade Belediye Baskani Daniella Levine Cava, düzenledigi basin toplantisinda, binanin enkazinda 6 kisinin daha cesedine ulasildigini ve toplam ölü sayisinin 60’a çiktigini açikladi.

Cava, 80 kisinin ise hala kayip oldugunu belirterek "Enkaz altinda kalan magdurlari çikarmak ve aileler için olabildigince hizli sekilde bu trajediyi sonlandirmak için gece gündüz çalisiyoruz." diye konustu.

Binanin yikildigi 24 Haziran’dan bu yana enkazdan canli çikarilan kimse olmadi.

Yetkililer, arama ve kurtarma çalismalarinin 14'üncü gününde, dün, enkazdan canli insan bulma ihtimalinin artik kalmadigini, bundan sonra çalismalarda kayip kisileri bulmak ve enkazi kaldirmak için yogunlasacaklarini açiklamisti.

Öte yandan, binanin çöküsüyle ilgili büyük bir jüri sorusturmasi baslatildigi belirtilirken binadaki aileler tarafindan Champlain Towers sahiplerine yönelik simdiye kadar en az 6 davanin açildigi bilgisi paylasildi.

- 270 dairelik lüks binanin yarisi aniden çökmüstü

Miami Beach'in kuzeyinde, yaklasik 5 bin 600 nüfuslu Surfside yerleskesinde, 24 Haziran'da 13 katli 270 dairelik "Champlain Towers" adli lüks kondo binasinin yarisi aniden çökmüstü.

Surfside bölge yetkilileri, bina yönetimi ile 2018'de yapilan yazismalarda, 1981 yapimi binada büyük yapisal hasar bulunduguna dikkati çekmis, çatlayan kolonlari ve ufalanmaya baslayan betonunda yaklasik 9 milyon dolarlik tamirat gerektigini bildirmisti.

Söz konusu binanin güvenli olmadigi gerekçesiyle geri kalan güney kismi da 4 Temmuz'da yerel saatle 22.30'da kontrollü yikilmisti.

Kaynak: AA