'Kirsehir Ulusal Müzik Çalistayi' Türk Halk Müzigi Konseriyle Sona Erdi

UNESCO'nun müzik dalinda Yaratici Sehirler Agi'na Türkiye'den aldigi ilk ve tek kent olan Kirsehir'de düzenlenen Ulusal Müzik Çalistayi, Türk Halk Müzigi konseriyle tamamlandi.

Neset Ertas Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçeklestirilen ve Abdal müzik kültürünün ele alindigi iki günlük çalistayin son günü aksaminda, Cacabey Meydani'nda konser düzenlendi.

Yagmurlu havaya ragmen meydani dolduran vatandaslar, Türk Halk Müzigi sanatçisi Erkut Özkan'in seslendirdigi Neset Ertas ve Muharrem Ertas türkülerinin yani sira farkli yörelere ait eserleri de dinleme imkani buldu.

Kirsehir Belediyesi Müzik Ögretmenleri Grubu ise "Gönül Dagi", "Seher Vakti", "Bahçe Duvarindan Astim" ve "Sallan Boyuna Bakayim" türkülerini seslendirdi.

Vatandaslar, sahne önünde oynayarak türkülere eslik etti.

Kirsehir Belediye Baskani Selahattin Ekicioglu, konserin sonunda yaptigi konusmada, Kirsehir'in UNESCO'nun müzik dalinda Yaratici Sehirler Agi'na aldigi ilk ve tek sehir oldugunu belirterek çalistayi da bu kapsamda düzenlediklerini ve akademisyenlerin Abdal müzik kültürünü bütün yönleriyle ele aldiklarini ifade etti.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) süreci nedeniyle kültürel faaliyetlere bir süre ara verildigini vurgulayan Ekicioglu, "Müzik çalistayimizin ardindan konserlerimize yogun ilgi gördük. Tüm halkimiza tesekkür ediyoruz. Erkut Özkan da Neset Ertas'i andigimiz her zaman burada yanimizda oldu, çok tesekkür ederiz." dedi.

Konsere, CHP Kirsehir Milletvekili Metin Ilhan, Kirsehir Ahi Evran Üniversitesi akademisyenleri, belediye baskan yardimcilari, sivil toplum ve siyasi parti temsilcileri ile çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: AA