Disisleri Bakanligindan AP'ye Sert Tepki Açiklamasi 'Tam Bir Ikiyüzlülük'

Disisleri Bakanligindan yapilan açiklamada, Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu’nda kabul edilen Türkiye kararina sert tepki gösterilirken, "Sürekli yargi bagimsizligindan bahsedenlerin baska ülkelerin yargi süreçleri hakkinda ultimatom vermeye kalkmalari sadece haddini asmak degil, tam bir ikiyüzlülüktür." denildi.

Disisleri Bakanligindan AP'ye Sert Tepki Açiklamasi 'Tam Bir Ikiyüzlülük'


Disisleri Bakanligi tarafindan Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu’nda kabul edilen “Repression of the opposition in Turkey, specifically HDP” baslikli karara iliskin yapilan açiklamada, “Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu’nda bugün (8 Temmuz) kabul edilen Türkiye’ye iliskin karar, AP’nin gerçeklerden kopuk, ideolojik ve yanli tutumunun yeni bir örnegidir. AB içinde, terörizmi kinamamak, parti kapatma nedenlerinden biri olarak kabul edilirken, Türkiye’de milletvekillerinin terörle iliskisi olduguna dair ciddi iddialar bulunan bir siyasi parti hakkinda baslatilmis hukuki süreç, pesin hükümle karsilanmaktadir. Sürekli yargi bagimsizligindan bahsedenlerin baska ülkelerin yargi süreçleri hakkinda ultimatom vermeye kalkmalari sadece haddini asmak degil tam bir ikiyüzlülüktür. Terör örgütleri üyelerini Parlamento’daki odalarinda ve koridorlarinda agirlayanlarin böyle bir çifte standardi benimsemeleri ve bu karari kabul etmeleri sasirtici degildir." ifadelerine yer verildi.



Açiklamanin devaminda, "AP’nin aldigi bu karar da, digerleri gibi, Türkiye-AB iliskilerini çikmaza sokmak isteyen çevrelere hizmet etmek disinda, AP’ye ve Türkiye-AB iliskilerinin gelistirilmesine bir sey katmayacaktir. Üzerine insa edildigi degerleri ideolojilere kurban eden AP’nin bu tür kararlar nedeniyle itibarini yitirdigini de hatirlatmak isteriz” denildi.
Kaynak: İHA