Arnavut Doktordan Tuhaf 'Rüsvet' Çagrisi

Arnavutluk’ta Tiran Üniversitesine bagli Travma Hastanesi’nde cerrah olan Dr. Myftar Torba, rüsvet aldiklari gerekçesiyle iki meslektasinin gözaltina alinmasina tepki göstererek, rüsvetlerin resmilestirilerek bu sorunun ortadan kalkacagini öne sürdü.

Arnavutluk’ta geçtigimiz günlerde yarali olarak hastaneye gelen bir hastadan rüsvet aldiklari gerekçesi ile Serdi Memini ve Ervin Sulaj isimli iki doktor polis tarafindan gözaltina alinmisti. Baskent Tiran’da bulunan Tiran Üniversitesine bagli Travma Hastanesi’nde cerrah olan Dr. Myftar Torba katildigi bir televizyon programinda, rüsvet aldiklari gerekçesiyle iki meslektasinin gözaltina alinmasina tepki göstererek, rüsvetlerin resmilestirilerek bu sorunun ortadan kalkacagini öne sürdü.

Devletten aldiklari net maasin 800 dolar civarinda oldugunu belirten Torba, bu maasin yeterli olmadigini savundu. “Eger devlet aldigimiz rüsveti tamamen yasaklayacaksa, yarin sabah hastaneye gelen doktor olmayacak” diyen Torba, kendilerine verilen rüsvetlerin resepsiyona birakilmasi önerisinde bulundu. Torba ayrica, hastalara zoraki olarak belirlenen rüsvet miktarlarina da karsi çikarak, bunun kanunen cezalandirilmasi gerektigini ifade etti.

Torba, rüsvetin miktarini hastanin kendisinin belirlemesi gerektigini söyledi.



Birkaç gün önce ülkenin kuzeyinde bulunan Iskodra iline bagli Velipoya’da bir gaz tüpünün yanmasi sonucunda 4 kisi yaralanmisti. Yaralanan kisiler Tiran Travma Hastanesi’ne kaldirilmisti. Bu hastalarin yakinlarindan para aldiklari gerekçesi ile Memini ve Sula isimli doktorlar gözaltina alinmisti. Hastane doktorlari ve çalisanlari ise gözaltina alinan meslektaslarina destek amaçli protesto düzenlemisti.
Kaynak: İHA