Hollandali Ünlü Gazeteci Peter R De Vries Silahli Saldiriya Ugradi

Hollandali ünlü gazeteci Peter R de Vries, baskent Amsterdam’da ugradigi silahli saldiri sonucu agir yaralandi.

Hollandali Ünlü Gazeteci Peter R De Vries Silahli Saldiriya Ugradi
Hollandali ünlü gazeteci Peter R de Vries, baskent Amsterdam’da silahli saldiriya ugradi. Polis tarafindan yapilan açiklamada, saldirinin Lange Leidsedwarsstraat’ta düzenlendigi ve de Vries’in agir sekilde yaralanarak hastaneye kaldirildigi aktarildi. De Vries’in Hollanda kamu yayin kurulusu NOS’taki bir televizyon programindan çiktiktan sonra saldiriya ugradigi ifade edildi.

Polis, süphelinin açik tenli, ince yapili, koyu yesil kamuflaj ceketli ve siyah sapkali bir erkek oldugunu aktarirken, vatandaslardan söz konusu tarife uyan saldirgana yaklasmamalari ve gördükleri yerde polisi aramalarini istedi.

Televizyon programlarinda sik sik yorum yapan 64 yasindaki de Vries, Hollanda’da yaptigi suç sorusturmalariyla taniniyor. De Vries, 1983 yilinda Freddy Heineken’in kaçirilmasi da dahil olmak üzere çok sayida yüksek profilli davayi ele almisti. De Vries ayrica, 2005 yilinda Aruba’da Natalee Holloway’in ortadan kaybolmasini arastiran çalismasiyla 2008’de güncel olaylar kategorisinde uluslararasi Emmy Ödülü kazanmisti.

Hollanda medyasi, bir süphelinin Amsterdam’in güneyinde tutuklandigini, ancak bunun henüz polis tarafindan dogrulanmadigini aktardi.
Kaynak: İHA