Didim Belediyesi'nin Lavanta Bahçesi Dogal Stüdyoya Dönüstü

Aydin’in Didim ilçesinde belediye tarafindan düzenlenen etkinlikte binlerce kisi lavanta bahçesini gezerek, olusturulan dogal ortamlarda bol bol fotograf çektirdi.

Didim Belediyesi'nin Lavanta Bahçesi Dogal Stüdyoya Dönüstü
Didim’de, belediyeye ait tibbi aromatik ve süs bitkileri fidanliginda yetistirilen lavantalar, bu yil ilki düzenlenen Lavanta Festivali’nde görücüye çikti. Festival olarak planlanan ve 3 gün sürmesi beklenen etkinligin bazi organizasyonlari Aydin Valiligince alinan yasaktan dolayi iptal edildi.

Etkinlik için belediye önünde vatandaslara ücretsiz araçlar kaldirilirken, yüzlerce kisi ise kendi araçlariyla fidanliga geldi. Fidanlik içerisinde belediye tarafindan lavantalardan elde edilen yaglar ve diger tibbi aromatik yaglar için tanitim standi açildi.

Lavanta bahçesine giden yol, lavanta bitkisinin rengi olan mor ve beyaz renklerle süslenirken, bahçe içerisine ise ziyaretçilerin fotograf çekilmeleri için bahçenin degisik noktalarina salincak, kalp seklinde görseller ve banklar konuldu. Etkinlige aileleriyle katilan vatandaslar, görüntüsüyle begeni toplayan bahçeyi gezerek bol bol hatira fotografi çektirdi.

“Yurtdisi ihracatimiz olacak"

Etkinlikle ilgili bilgiler veren Didim Belediye Baskani Ahmet Deniz Atabay “2015 yilinda basladik, 54 dönüm arazi üzerindeki organizasyonlarimizi ve düzenlemelerimize 10 çesit tibbi aromatik ve endemik bitkiyi bizzat tohumdan yetistiriyoruz ve yagini sikiyoruz. Sikim hanemizi de devreye soktuk. Kombine bir tesis olarak görebilirsiniz burayi ve gerçekten keyifli bir ugras. Önümüzdeki yildan itibaren bu yil çalismaya basliyoruz. Pandemi olmasaydi, epey yol almis olacaktik. Yurt disina ihracat yapmamiz söz konusu talep var. Yurt içinde bir çok büyük firmanin bizden talepleri var. Tabii belirli bir oradan ve sayida yetistirdigimiz için önemli olan fazla ürün degil kaliteli ürün elde etmek. Ayrica çalisan arkadaslarimiza bunu ögretip meslek haline getirip, onlarin meslek edinmesini istiyoruz. Bu bizim için daha önemli" dedi.

Baskan Atabay agro turizm noktasinda lavanta bahçesinin öneminin ilerleyen yillarda daha da anlasilacagini da sözlerine ekledi.

"Ziyaretçiler memnun kaldi"

Bu yil ilki gerçeklestirilen festivalden memnun kaldiklarini ifade eden vatandaslar ise "Etkinlik çok güzel, ortam güzel daha ne olsun. Her sey iyi ama daha büyük bir organizasyon olabilirdi ama pandemiden dolayi olamadi. Buna da sükür, ilk kez geldim, bu kez önce geldim bol bol fotograf çektik. Daha güzel ve dogal ortamda gördük. Aslinda böyle olmasi lazimdi ve öle olmus” seklinde konustu.

Etkinlige katilan vatandaslara yiyecek ve su ikraminin yani sira lavanta da hediye edildi. Etkinlige Didim Belediye Baskani Ahmet Deniz Atabay, CHP Ilçe Baskani Nurettin Koçak, Belediye Baskan Yardimcilari Öznur Gündogdu, Yusuf Deveci ve Zeynel Sener, CHP Il Sekreteri Okan Kiliç, Il Baskan yardimcilari Dilaver Demir ve Serkan Dogan ve bazi oda baskanlari, belediye meclis üyeleri ile sivil toplum kurulus temsilcileri katildi.

Kaynak: İHA