Siirt'te Vaka Sayilari Artti, Vali Hacibektasoglu Herkesi Asi Olmaya Davet Etti

Pandemi sürecinde Siirt’te vaka sayilarinin azaltilmasi yönünde alinacak tedbirler, asilama faaliyetlerinde gelinen son durum ve dinamik denetim sürecinin görüsüldügü, Il Pandemi Kurulu Toplantisi, Siirt Valisi Osman Hacibektasoglu baskanliginda gerçeklestirildi.

Siirt'te Vaka Sayilari Artti, Vali Hacibektasoglu Herkesi Asi Olmaya Davet Etti
Il Saglik Müdürlügünde görevli halk sagligi uzmani Ibrahim Tegin tarafindan korona virüs salginina karsi kentte yürütülen çalismalar, asilama durumu ve salgin ile ilgili güncel istatistiki verilere iliskin sunum yapildi. Toplantida, Covid-19 salginiyla mücadele sürecinde yapilan çalismalar, asilama faaliyetlerinde gelinen son durum, vaka durumu, tedavi süreçleri ve filyasyon çalismalari, yapilan denetimler ve pandemi ile mücadele sürecinde uygulanan genel tedbirler degerlendirildi. Kurul üyelerine hitap eden Vali Hacibektasoglu, Covid-19 salgini ile mücadelede vaka sayilarinin arttigina dikkat çekerek, ilk öncelikli islerinin salginla mücadele olacagini söyledi.



Siirt’te alinan birçok tedbire ragmen vakalarda artis oldugunu hatirlatan Vali Hacibektasoglu, bu kapsamda vatandaslardan salginla ilgili alinan tedbir ve kurallara uyulmasi noktasinda her zamankinden çok daha duyarli olunmasini istedi. Salginla mücadelede en büyük silahin asi oldugunu vurgulayan Vali Hacibektasoglu, salginla mücadelede asilama çalismalarina dikkat çekerek, tüm imkânlarin seferber edildigini, asi çalismalarinin il, ilçe, belde köy, mezra, yayla ve kentin kalabalik caddelerinde asi uygulama noktalari ile asilama çalismalarinin hizli ve etkin bir sekilde yapilmasinin bir zorunluluk oldugunu dile getirdi.

Tüm vatandaslari asi olmaya davet eden Vali Hacibektasoglu, “Bu süreci Siirtli hemsehrilerimizin destegi ile hep birlikte asacagimiza inaniyorum. Tedbirlere uymak bizleri daha güzel yarinlara tasiyacaktir” dedi.

Kaynak: İHA