Gümüshane'de Eski Çalisanini Öldüren Sanik 25 Yil Hapis Cezasina Çarptirildi

Gümüshane'de alacak verecek anlasmazligi nedeniyle husumetli oldugu eski çalisanini tabancayla vurarak öldüren sanik, 25 yil hapis cezasina çarptirildi.

Gümüshane Agir Ceza Mahkemesi'nde görülen durusmaya, tutuklu sanik Ismail K, maktulün yakinlari ve taraf avukatlari katildi.

Durusmada savunma yapan sanik Ismail K, aleyhindeki tasarlayarak öldürme iddialarini kabul etmedigini söyledi.

Fahri Ç'yi isten çikardiktan sonra kendisiyle dogrudan muhatap olmadigini ileri süren Ismail K, "Yakinlari araciligiyla haberlesmeye çalistim. Olay günü de yolun dar kisminda karsidan hizla gelerek ve yanimda sert bir seklide durarak hareket etmistir. Lehime olan yasal hükümlerin uygulanmasini talep ediyorum." diye konustu.

Maktulün avukati ise eylemin önceden tasarlandigini savunarak, sanigin "adam öldürme" suçundan müebbet hapisle cezalandirilmasini istedi.

Mahkeme heyeti, sanik Ismail K'yi "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasina çarptirdi. Heyet, ceza da indirim uygulayarak sanigin 25 yil hapisle cezalandirilmasina hükmetti.

- Olay

Gümüshane'de 4 Kasim 2020 tarihinde Ismail K, alacak verecek nedeniyle husumetli oldugu ögrenilen eski çalisani Fahri Ç. ile Çalik köyü yolunda tartismisti. Ismail K, Fahri Ç'ye silahla ates ederek ölümüne neden olmus, ayni gün jandarmaya teslim olmustu.

Kaynak: AA