Rizeli Balikçilar Av Yasaklarinin Kalkacagi Günü Bekliyor

Rize’de balikçi esnafi 1 Eylül’de baslayacak olan av sezonu öncesi hazirliklarini tamamladi.

Rizeli Balikçilar Av Yasaklarinin Kalkacagi Günü Bekliyor
Geçtigimiz Eylül ayinin ilk gününde baslayan av sezonu 15 Nisan itibariyle kapandi. 15 Nisan’dan 1 Eylül 2021 tarihine kadar kapali olan av sezonunda ise balikçi esnafi hazirliklarini ve geçen yildan kalma aglarini onarmaya basladi.

Hemen hemen tüm hazirliklarini tamamlayan balikçilar ise simdi 1 Eylül’de kalkacak olan av yasagi için gün saymaya basladi.

Rize’de de 1 Eylül’de açilacak av sezonu öncesinde hazirliklarini sürdüren balikçilar motorlarinin bakimlarini tamamladi ve simdi ise balik tutmak için kullandiklari aglarini da onarmaya devam ediyor.

50 yasinda olan ve 30 yildir balikçilik meslegi ile ugrasan Resul Isler, balik tutmak için kullandiklari aglarini onardiklarini, artik yeni sezona hazir olduklarini dile getirerek “Aglarimizi tamir ediyoruz. Av yasaginin kalkmasina az bir zaman kaldi. Aglarimizin çogunu hallettik, simdi vakit geçiriyoruz. Yeni sezon bereketli görünüyor. Insallah güzel olacak. Hamsi aglarimizi bitirdik, bunlar ufak balikçi aglari” dedi.

Denizde palamutun kendisini gösterdigini ve sezonun bereketli geçmesini umut ettiklerini dile getiren bir diger balikçi esnafi Yunus Emre Turan ise “Sezonumuza hazirlaniyoruz. Büyük aglarimizi onardik, simdi küçük aglari onariyoruz. Kendimize bir mesgale hazirliyoruz. 1 ay sonra sezon açilacak. Denizde palamut bol görünüyor, insallah bu yil çok palamut olur. Bu yil hem millet palamuta doyar, hem de biz biraz para kazaniriz. Geçtigimiz yil sezonun bitmesine 2 ay kala hamsi tutmak yasaklandi ve isimizi biraz zora soktular. Balikçilarin da masrafi agir. Aylik satislarinin biraz yüksek olmasi lazim ki hem kendisini döndürecek hem tayfasina ücret ödeyecek. Balik çok tutmak lazim. Biz her sezona umutlu basliyoruz. Umutsuz basladigimiz sezon yok da bu yilda insallah bu sezon da iyi geçecek. Palamut simdiden gözüktü diyorlar. Simdiden gözükmesi iyidir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA