Giresun'da Ormanlara Giris Ve Belirli Alanlar Disinda Ates Yakilmasi Yasaklandi

Giresun'da ormanlara giris ve belirli alanlar disinda ates yakilmasi yasaklandi.

Valilikten yapilan yazili açiklamada, Orman Yanginlari ile Mücadele Komisyonunun ek karari geregince yetkili kurumlarca belirlenen mangal, semaver ve ates yakilabilecek mesire yerleri ile tabiat parklarinin disinda ormanlara giris ve çikislarin yasaklandigi belirtildi.

Avci ve çobanlarin ates yakmasinin önlenmesi için ormanlara giris, çikis yasagi kontrolünün Giresun Orman Bölge Müdürlügü Personeli, Il Jandarma Komutanligi ve Il Emniyet Müdürlügü personellerince saglanacagi vurgulanan açiklamada, basta ormanlik alanlarin civarindaki yerler olmak üzere, aniz veya bitki örtüsü yakilmasina kesinlikle müsaade edilmeyecegi aktarildi.

Açiklamada, ormanlik alanlara yakin olan yerlerdeki dügün ve benzeri organizasyonlarda orman yanginina neden olabilecek havai fisek, dilek balonu gibi yanici madde kullanilmasina da izin verilmeyecegi kaydedildi.

Mangal, semaver ve ates yakilmasina müsaade edilen piknik ve mesire alanlarina giriste aksam saat 19.00'dan sonra ertesi sabah saat 08.00'a kadar mangal yakmak, yol boyunca araç park etmek, kamp yapmak, ormana girmek ve piknik yapmanin tamamen yasaklandiginin alti çizilen açiklamada, ayrica enerji nakil hatlarindan çikabilecek orman yanginlarina karsi ilgili kurumlarin her türlü tedbirleri alacagi belirtildi.

Açiklamada, ormanlik alanlar ve civarinda, izin verilen yerlerde ve ormanlik alanlarda önceden belirlenerek ilan edilen kamp yerleri hariç ikinci bir emre kadar mangal, semaver ve ates yakilmasina müsaade edilmeyecegi de vurgulanarak, bu tedbir ve yasaklara uymayanlar hakkinda ilgili kanunlar geregince islem yapilacagi bildirildi.

Ormanlara giris yasaginin, Orman Idaresinden ihaleli-tahsisli is alanlar ve bu iste çalisanlar ile Orman Idaresi tarafindan çalistirilan kisileri kapsamadigi de belirtildi.

Kaynak: AA