Içisleri Bakani Soylu, Konya'da 7 Kisinin Öldürülmesiyle Ilgili Konustu Açiklamasi

'Bunun TürkKürt meselesiyle ilgili herhangi bir tarafi söz konusu degildir' 'Yaklasik 11 yillik bir husumet. Arkadaslarimizin çok kisa bir süre içinde yakalayabilecegini düsünüyoruz' 'Tüm ekiplerimiz bu konuda seferber olmus durumdadir. Inaniyorum çok kisa süreç içinde yakalanacak, adalete teslim edilecek cezasini alacaktir' 'Bu ülkenin birliginin ortadan kalkmasina yönelik her saldiri, bilinmelidir ki bizim birligimizi ve beraberligimizi çok daha artiracaktir' 'Etnik köken üzerinden yapilan degerlendirmelerin tamami da istismara, provokasyona ve bu ülkenin birligine yönelik bir anlayisin kendisidir'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Konya'da 7 kisinin öldürülmesine iliskin, "Bunun Türk-Kürt meselesiyle ilgili herhangi bir tarafi söz konusu degildir." dedi.

Soylu, Antalya'nin Manavgat ilçesindeki orman yangininda incelemelerde bulunduktan sonra gazetecilere Konya'da 7 kisinin öldürülmesiyle ilgili açiklamada bulundu.

Olayla ilgili çalismalarin sürdügünü belirten Soylu, "Yaklasik 11 yillik bir husumet. Arkadaslarimizin çok kisa bir süre içinde yakalayabilecegini düsünüyoruz. Tüm ekiplerimiz bu konuda seferber olmus durumdadir. Inaniyorum çok kisa süreç içinde yakalanacak, adalete teslim edilecek cezasini alacaktir." dedi.

Bu olayin da istismar edilmeye, siyasallastirilmaya çalisildigini vurgulayan Soylu, "Bunun Türk-Kürt meselesiyle ilgili herhangi bir tarafi söz konusu degildir. Bunu bu meseleye çekmek altini çizerek söylüyorum, bu saldiri kadar tehlikelidir ve bu saldiri kadar hem kinanacak hem de alçak bir degerlendirme olarak nitelendirilecek bir anlayistir." diye konustu.

Bu memleketin kardesligiyle kimsenin ugrasmamasini isteyen Soylu, bu milleti birbirine düsürebilmek için bir çabayi içeriden ve disaridan birilerinin sürekli körükledigini dile getirdi.

- "Insanliktan çikmis bir davranis sekli"

Soylu, ne mesele olursa olsun, ne sekilde olursa olsun, bu konularda istismari saglamaya çalisan insanlarin kötü niyetlerinin ortada oldugunu belirterek, söyle konustu:

"Mesele 2010'da iki ailenin karsilikli birbirleriyle, yine 2010'da bugünkü eylemi gerçeklestirenin yine bir silah çekme hadisesi söz konusu. Bu yil 2021 ve yine devam ediyor. 11 yildir maalesef devam eden bir sey. Ama ne kadar bir cinnet hali, ne kadar sapkin bir anlayis ve ne kadar insanlik disi bir davranis ki 11 yildir bu husumet hala devam ediyor. Orada kadinlar var, kadinlara silah çekilmis ve insanlar var, insanlara silah çekilmis, anlasilan insanliktan çikmis bir davranis sekli."

Bundan 4-5 ay önce de yine böyle bir tartisma söz konusu oldugunu, bunlarin hem güvenlik güçlerine hem de adalete intikal ettigini aktaran Soylu, su degerlendirmede bulundu:

"Sunu ifade etmek istiyorum, bu ülkenin birliginin ortadan kalkmasina yönelik her saldiri, bilinmelidir ki bizim birligimizi ve beraberligimizi çok daha artiracaktir. Buna etnik köken üzerinden yapilan degerlendirmelerin tamami da istismara, provokasyona ve bu ülkenin birligine yönelik bir anlayisin kendisidir. Insallah en yakin zamanda katilin adalete teslim oldugu haberini verebilme firsati olur düsüncesindeyim."

Soylu, ölenlere Allah'tan rahmet, ailelerine de sabir diledi.

Kaynak: AA