Fatih'te Çöken 3 Katli Metruk Binadan 1 Kisi Sag Çikarildi

Fatih Unkapani’nda çöken 3 katli metruk binadan 1 kisi sag olarak çikarildi. Ekipler, binada baska kisilerin olup olmadigi yönünde çalismalarini sürdürüyor.



Olay, saat 23.00’da Fatih Unkapani Yavuz Sinan Mahallesi Unkapani Degirmeni Sokak üzerinde bulunan 3 katli metruk binada meydana geldi. Iddiaya göre, 5-6 kisi hurda bulmak için girdigi esnada, metruk bina içinden çöktü. Binanin çöktügünü görenler durumu itfaiye ve polis ekiplerine haber verdi. Ihbar üzerine olay yerine gelen ekipler çalismaya basladi.

Binanin oldugu sokak ise güvenlik nedeniyle kapatildi. Itfaiye ekiplerinin bina içinde yaptiklari çalisma sonucu 1 kisi sag olarak çikarildi. Olay yerine gelen AFAD ekiplerinin ise köpekler ile arama çalismalarina devam ettigi ögrenildi.

Öte yandan çökme oldugu anda sokakta bulunan Mehmet Nuri Aksoy, “Tinerciler her gün yatip kalkiyorlar orada. Metruk bina. Sokakta kalanlar orada kaliyor. Bugün de içeri girmisler, üstüne çati çökmüs herhâlde. Temel çökmüs. Içeride 4-5 kisi varmis. Her gün orada yatiyorlar” dedi.

Hikmet Ertan ise, “Ortalik toz duman oldu. Ben de polisi aradim. Polis itfaiyeyi de çagirmis. Içeride 5-6 kisi vardi. Ölen olabilir. Onlar çünkü nasil çökecegini anlayamaz. Yarali görmedim ama içeride 5-6 kisi oldugunu biliyorum. Buradan girerken ben bakiyorum buradan. Içeriden geldi ses küt küt asagiya çöktü, toz duman oldu. Içeriden 1 kisi çikti” seklinde konustu.

Kaynak: İHA