Miami'de Bir Kismi Çöken 13 Katli Binanin Tamaminin Yikilmasina Karar Verildi

24 Haziran'da çöken binada ölü sayisi 22'ye çikarken enkaz altinda oldugu düsünülen 126 kisiden hala haber alinamiyor.

ABD’nin Florida eyaletine bagli Miami kentinin Surfside bölgesinde 24 Haziran'da bir kismi çöken 13 katli binanin tamaminin yikilmasi karari alinirken olayda ölenlerin sayisi da 22'ye yükseldi.

Miami Itfaiye Sefi Raide Jadallah, düzenledigi basin toplantisinda, "Binanin geri kalani yarindan itibaren yikilmaya baslanacak." dedi.

Binanin yikilma isleminde birtakim aksakliklar olabilecegini dile getiren Jadallah, yikim isleminin ne kadar sürecegine ve nasil bir yöntem izlenecegine dair detayli bir toplanti yapilacagini sözlerine ekledi.

- 3'ü çocuk 22 kisinin cesedine ulasildi

Öte yandan Miami Belediye Baskani Daniella Levine Cava, düzenledigi basin toplantisinda, binanin enkazindan 2 kisinin daha cansiz bedenine ulasildigini ve ölü sayisinin 3'ü çocuk olmak üzere 22'ye çiktigini duyurdu.

Enkaz altinda oldugu düsünülen 126 kisiden ise hala haber alinamiyor.

- 270 dairelik lüks binanin yarisi aniden çökmüstü

Surfside bölge yetkilileri, bina yönetimi ile 2018’de yapilan yazismalarda, 1981 yapimi binada büyük yapisal hasar bulunduguna dikkati çekmis, çatlayan kolonlari ve ufalanmaya baslayan betonunda yaklasik 9 milyon dolarlik tamirat gerektigini bildirmisti.

Miami Beach’in kuzeyinde, yaklasik 5 bin 600 nüfuslu Surfside yerleskesinde, 24 Haziran'da 13 katli 270 dairelik lüks kondo binasinin yarisi aniden çökmüstü.

Kaynak: AA