Ayilar Arilarini Telef Edince Çözümü Kovanlari Çikilmasi Imkansiz Kayalarin Üzerine Yerlestirmekte Buldular

Sirnak’in Uludere ilçesinde vatandaslar arilarini ayi saldirilarindan korumak için ari kovanlarini tirmanilmasi ve çikilmasi imkansiz kayalarin üzerine konumlandirdi.

Ayilar Arilarini Telef Edince Çözümü Kovanlari Çikilmasi Imkansiz Kayalarin Üzerine Yerlestirmekte Buldular
Anzer bali ile ayni özelliklere sahip oldugu belirtilen Sirnak Kel Mehmet Daglarinda bal üreticileri ayi saldirilarinin art arda gelmesi dolayisiyla kovanlarini korumak için, kendince yöntemlere basvuruyor. Aricilar etraftaki kayalarin üzerine betondan duvar yapip ari kovanlarina uygun sekle getirip arilari seyyar merdiven yardimiyla tas üzerinde konumlandiriyor. Aricilar yerden yüksekligi 6-7 metreyi bulan taslara seyyar merdiven yardimi ile çikiyor.

Arici Adil Babat, bölgede ayi sayisinin çok fazla oldugunu söyledi.

Babat, "Anzer bali ile ayni kalitede bal üretimi yapabilmek için arilarimizi ayilardan dolayi tehlike arz eden Kel Mehmet Daglarina götürüyoruz. Bizler de ayilarin arilarimiza zarar vermeden koruyabilmek için zorlansak da kaliteli bal üretimi için traktörle çimento götürüp ihtiyacimiz kadar yerden yüksek taslarin üzerine duvar örüp arilarimizi konumlandiriyoruz. Bu sekilde arilarimizi ayi saldirilarindan koruyoruz” dedi.

Kaynak: İHA