New York Eyaleti Çalisanlarina Kovid-19 Asisi Veya Haftalik Test Zorunlulugu Getirildi

ABD'nin New York eyaletinde çalisanlara, 6 Eylül’e kadar yeni tip koronavirüs (Kovid-19) asisi olmalari ya da her hafta test yaptirmalari zorunlulugu getirildi.

New York Valisi Andrew Cuomo, yaptigi duyuruda, eyalet genelindeki yaklasik 250 bin çalisana, Kovid-19 vakalarinda görülen artislari önlemek için asi veya haftalik test zorunlulugunu getirmeye mecbur olduklarini belirtti.

Cuomo, devlet hastanelerindeki saglik çalisanlarinin ise asi olma disinda baska seçenegi bulunmadigini kaydederek, öte yandan özel sektördeki isverenlere çalisanlarini ve de müsterilerini asilamaya tesvik etmeleri konusunda çagrida bulundu.

New York Belediye Baskani Bill de Blasio da 26 Temmuz’da yaptigi açiklamada, sehirdeki ögretmenler ve polisler da dahil belediyeye bagli 340 bin çalisana 13 Eylül'e kadar asilanmalari, asilanmayanlar için her hafta test yaptirmalari sarti getirdiklerini duyurmustu.

ABD Baskani Joe Biden’in da ülke genelinde federal hükümete bagli çalisanlara yönelik benzeri bir uygulama üzerinde çalistigi ve söz konusu plani bugün açiklayabilecegi kaydediliyor.

Kaynak: AA