Manavgat'taki Orman Yanginlarina Karadan Müdahale Ediliyor

Havanin kararmasindan dolayi helikopterler ve uçakla müdahaleye ara verildi.

Antalya'nin Manavgat ilçesinde çikan orman yanginlarinin söndürme çalismasi karadan müdahaleyle devam ediyor.

Manavgat'in farkli noktalarinda ögle saatlerinde çikan orman yanginlari rüzgarin da etkisiyle kisa sürede yayildi. Alevlerin yerlesim yerlerine siçramasi sonucu bazi evler kullanilamaz hale geldi, ahir ve bahçelerdeki hayvanlar telef oldu, bazi araçlarda, is makinelerinde ve meyve bahçelerinde hasar olustu.

Kalemler, Yeniköy, Çolakli ve Evrenseki mahallelerinin kuzey kisimlari bosaltildi. Yangina 1 IHA, 2 uçak, 19 helikopter, 192 arazöz, 30 is makinesi, 960 personel ve su ikmal araçlariyla müdahale edildi.

Manavgat'ta kriz masasi olusturularak evleri bosaltilan vatandaslar için 700 civarinda konaklama yeri ayarlandi. Yangindan 62 kisi etkilendi. 3'ü yanik, 2'si kirik, 57'siyse dumana maruz kalma sebebiyle tedavi altina alindi. Tedavileri tamamlanan 51 kisinin taburcu edildigi bildirildi.

Aksam saatlerinde havanin kararmasiyla birlikte uçak ve helikopterlerle müdahale durduruldu, söndürme çalismalarina karadan devam ediliyor.

Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu ile Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, ilçede 4 noktada baslayan ve genis bir alana yayilan yangin alaninda incelemelerde bulundu.

Helikopter ile bölgeyi gezen bakanlar, yangin yönetim merkezinde IHA'dan ve sahadaki ekiplerden gelen bilgileri degerlendirdi.

Sabah saatlerinden itibaren havadan müdahalenin yeniden baslayacagi bildirildi.
Kaynak: AA