Israil Güçlerinden Filistinli Protestoculara Sert Müdahale Açiklamasi 1 Ölü, 158 Yarali

Israil güçlerinin, Ürdün ile Bati Seria arasinda yer alan Ürdün Vadisi’nin kuzeyinde protesto düzenleyen Filistinlilere sert müdahalesi sonucu 158 kisi yaralanirken, Nablus kentinde Israil askerlerinin ates açmasi sonucu 1 Filistinli hayatini kaybetti.

Israil Güçlerinden Filistinli Protestoculara Sert Müdahale Açiklamasi 1 Ölü, 158 Yarali
Ürdün ile Bati Seria arasinda yer alan Ürdün Vadisi’nin kuzeyindeki Ayn el Hilve bölgesi yakinlarinda bir araya gelen Filistinliler, Israil’in yerlesim politikasina karsi protesto gösterisi düzenledi.

Filistinli Duvar ve Yerlesime Karsi Direnis Komitesi ile Filistinli ulusal gruplar tarafindan düzenlenen protestoya yüzlerce kisi katildi.

Filistin bayraklari tasiyan göstericiler, Israil’in yerlesim politikasini kinadi. Olay yerine gelen Israil güçleri ise, protestoculara biber gazi, göz yasartici gaz ve plastik mermi kullanarak müdahale etti. Filistin Kizilayi tarafindan yapilan açiklamada, Israil güçlerinin müdahalesinde 20’si plastik mermi, 46’si biber gazi, 92’si göz yasartici gaz ile olmak üzere toplam 158 Filistinlinin yaralandigi kaydedildi. Yaralilar arasinda Tubas ve Kuzey Ürdün Vadisi Valisi Yunus El Assi ve Duvara ve Yerlesimlere Karsi Direnis Komisyonu Baskani Velid Assaf’in oldugu da belirtildi.

Nablus’ta Israil askerlerinin açtigi ates sonucu 1 Filistinli hayatini kaybetti

Nablus’un güneyinde yer alan Beyta kasabasi yakinlarinda Israil askerleri, Filistin halkina ates açti. Filistin Saglik Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, Israil askerlerinin kursunlarina hedef olan 41 yasindaki Shadi Omar Lotfi Salim’in hayatini kaybettigi belirtildi. Filistin resmi haber ajansi WAFA tarafindan yayinlanan haberlerde, Israil askerlerinin Salim’in cansiz bedeninin ele geçirdigi ifade edildi.
Kaynak: İHA