Israil Askerlerinin Bati Seria'da Ates Açtigi Bir Filistinli Hayatini Kaybetti

KUDÜS – Isgal altindaki Bati Seria’nin Nablus kentine bagli Beyta beldesi kirsalinda Israil askerleri tarafindan açilan atesle vurulan bir Filistinli hayatini kaybetti.



Filistin Saglik Bakanligindan yapilan yazili açiklamada, “Israil askerleri tarafindan Beyta beldesi yakinlarinda gerçek mermiyle vurulan Sadi Selim adli 41 yasindaki bir vatandas sehit oldu.” ifadelerine yer verildi.

Beyta Beldesi Belediye Baskani Musa Hamayil, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Filistinli Selim’in isten evine dönüs yolunda oldugunu vurguladi. Hamayil, “Sehit, isgal devleti güçleri için hiçbir tehlike arz etmiyordu, belde girisinde de herhangi bir olay yoktu. Bu apaçik yargisiz bir infazdir.” dedi.

Filistin resmi haber ajansi WAFA’nin haberinde de Israil askerlerinin Beyta beldesi yol ayriminda bulunan Sadi Selim’e ates ettigi ve Selim’in olay yerinde “sehit” oldugu belirtildi. Haberde Israil askerlerinin hayatini kaybeden Filistinlinin cenazesini Israil’e bagli bir ilk yardim aracina naklederek alikoydugu kaydedildi.

Israil makamlarindan, Israil askerlerinin söz konusu Filistinliye neden ates açtigina iliskin bir açiklama yapilmadi.

Kaynak: AA