Baskent'te Gecekonduda Çikan Yangin Rüzgarin Etkisiyle Önce Bos Ahira Daha Sonra Tarlaya Siçradi

Ankara’nin Sincan ilçesinde bir gecekonduda çikan yangin önce bos ahira, rüzgarin etkisiyle 200 metre ileride bulunan 15 dönümlük tarlaya siçradi. Yanginda can kaybi meydana gelmezken gecekonduda bulunan 4 yavru köpek ise alevlerin arasindan itfaiye ekiplerince son anda kurtarildi.

Baskent'te Gecekonduda Çikan Yangin Rüzgarin Etkisiyle Önce Bos Ahira Daha Sonra Tarlaya Siçradi
Ankara’nin Sincan ilçesi Saraycik TOKI 1. Etap 3. Bölge’nin arka tarafinda bulunan arazide saat 21.00 siralarinda henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayi yangin çikti. Alevler önce arazide bulunan gecekonduyu kullanilamaz hale getirirken, daha sonra yan tarafta bulunan bos ahira siçradi. Alevler rüzgarinda etkisiyle büyüyerek, 200 metre ileride bulunan 15 dönümlük tarlaya da siçradi. Yangini orada bulunan bekçi ekipleri fark ederek, itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine çok sayida itfaiye erleri sevk edilirken, alevler 1 saatlik çalismasi sonucunda kontrol altina alindi.

4 yavru köpek alevlerin arasindan son anda kurtarildi

Itfaiye erleri, gecekonduda çikan yangini kontrol almaya çalistigi esnada alevlerin arasinda henüz yeni dogmus ve hareketsiz yatan 4 yavru köpegi de son anda kurtardi. Köpeklere yapilan ilk müdahalenin ardindan itfaiye erleri tarafindan güvenli alana götürüldü. Köpeklerin durumunun iyi oldugu ögrenildi.
Kaynak: İHA