Suriyeli Amal'in Mülteci Çocuklar Için Yolculugu Gaziantep'ten Basladi

Yüzbinlerce Suriyeli mülteci çocugun yasadigi zorluklari dünya duyurmak amaciyla tasarlanan 3,5 metre uzunlugundaki kukla Küçük Amal’in Ingiltere’ye uzanan yolculugu Gaziantep’ten basladi.

Suriyeli Amal'in Mülteci Çocuklar Için Yolculugu Gaziantep'ten Basladi
Mültecilere yönelik çalismalar yapan Ingiltere merkezli Good Chance Tiyatrosu öncülügünde hazirlanan, Türkiye ve dünyadan birçok sanatçi, kurum ve kurulusun destek verdigi "Yürüyüs (The Walk) Projesi" kapsaminda tasarlanan kukla Küçük Amal, annesini bulmak üzere yola çikan bir kiz çocugunun hikayesini anlatiyor. Küçük Amal’in aci dolu hikayesiyle dünya kamuoyunda ses getirmek ve mülteci çocuklarin sorunlarini gündeme tasimayi amaçlayan proje çerçevesinde tasarlanan 3,5 metre uzunlugundaki kukla Amal, 8 ülke sinirini asarak 65 sehirde binlerce kilometrelik yolculuguna Gaziantep’ten basladi.



ILK ADIMINI GAZIANTEP’IN TARIHI SOKAKLARINDA ATTI

Yolculugunun ilk adimini, Gaziantep kalesinin yani basindaki tarihi sokaklardan birinde atan Küçük Amal, ayni sokaktaki elinde fenerlerle bekleyen Türk ve Suriyeli çocuklar ve aileleri tarafindan karsilandi. Çocuklarla birlikte Gaziantep Kalesi’nin önüne kadar yürüyen kukla Amal, burada düzenlenen etkinlige katildi.

Etkinlikte sanatçilar Ali Demirel ve Balkan Karisman isik gösterisi düzenledi, konser verilirken konserin ardindan Karam Vakfi ögrenci ve ögretmenleri, Küçük Amal’in yolcugu için tasarladiklari valizi teslim etti. Küçük Amal, çocuklarin ugurlamasiyla alandan ayrildi.

YOLCULUK, 3 KASIM’DA MANCHESTER’DE SON BULACAK

Yarin Türk ve mülteci kadinlarin gerçeklestirecegi mutfak ve masal atölyesine katilacak olan Küçük Amal, yolculugunda ziyaret ettigi her yerlesim yerinde sanatçi, kurum ve kuruluslarin is birliginde düzenlenecek egitici kültür ve sanatsal çalismalarda yer alacak.

3 Kasim’da Ingiltere’nin Manchester kentinde olacak olan mülteci kiz çocugu Amal, binlerce kilometrelik yolcugu ile mülteci çocuklarin Avrupa’ya uzanan tehlikeli yolculuklarindaki zorluklari dünyaya duyuracak.

(Muhammet Abdulkadir Esen/IHA)
Kaynak: İHA