Pakistan, ABD'nin Ülkedeki Yargi Sistemine Yönelik Olumsuz Ifadeler Içeren Raporuna Tepki Gösterdi

Pakistan Disisleri Bakanligi Sözcüsü Zahid Hafiz Çavdri, ABD Disisleri Bakanliginca yayimlanan raporda, "Pakistan'in yargi sisteminin hükümet ve farkli taraflarca etki altinda olduguna" dair ifadelere tepki göstererek, ülkesinin yargi sisteminin bagimsiz oldugunu bildirdi.

Çavdri, ABD Disisleri Bakanliginin Amerikan sirketleri için mevcut veya potansiyel pazarlari olan 170'ten fazla ülke ve ekonominin yatirim ortamlarinin analiz edildigi 2021 Yatirim Ortami Raporu'nda Pakistan'la ilgili ifadelere, yazili olarak yaptigi açiklamayla cevap verdi.

Söz konusu raporda, Pakistan'in yargi sistemine yönelik ifadelere güçlü bir sekilde itiraz ettiklerini belirten Çavdri, bunun keyfi ve asilsiz oldugunu vurguladi.

Çavdri, Pakistan'in yargi sisteminin bagimsiz, mahkemelerin Anayasa ve ülke hukukuna uygun çalistigina dikkati çekerek, rapordaki iddialarin yanlis ve yaniltici oldugu gerekçesiyle reddedildigini, ülkesinin yargi sistemi üzerinde baskinin söz konusu olmadigini kaydetti.

- 2021 Yatirim Ortami Raporu

ABD Disisleri Bakanliginca yayimlanan raporda, Pakistan'in yargi sisteminin teorik olarak yürütme organindan bagimsiz çalistigi ancak gerçegin oldukça farkli oldugu vurgulanmis, ülkenin yargi sistemi olumsuz sekilde tasvir edilmisti.

Raporda, Pakistan'in yargi sisteminin hükümet ve farkli taraflarca etki altinda oldugu belirtilmisti.

Kaynak: AA