Tunus'ta Göstericiler Nahda Hareketi'nin Genel Merkezine Yürümeye Çalisiyor

Tunus Cumhurbaskani Kays Said'in aldigi kararlari destekleyen göstericiler, Nahda Hareketi’nin genel merkezine baskin düzenlemeye çalisti.



Baskent Tunus’taki Nahda Hareketi'nin genel merkezine dogru yürüyüse geçen göstericiler ile genis güvenlik önlemleri alan polis arasinda arbede yasandi. Polis, ülkenin milli marsini okuyarak genel merkeze baskin düzenlemeye çalisan göstericileri göz yasartici gaz kullanarak uzaklastirmaya çalisti.

Genis güvenlik önlemleri alan polis, Nahda Hareketi'nin genel merkezi önünde nöbet tutmaya devam ediyor.

Tunus Meclis Baskani ve ülkedeki en büyük parti olan Nahda Hareketi'nin lideri Rasid el-Gannusi, Meclisin çalismalarini dondurma ve basbakani görevden alma kararlari nedeniyle Cumhurbaskani Kays Said'i darbe yapmakla suçladi.

Ülkede basta baskent Tunus olmak üzere hükümet ve muhalefet partilerine yönelik kitlesel protestolar gerçeklestirilmis, çikan olaylarda basta Nahda Hareketi olmak üzere parti merkezlerine saldirilar düzenlenmisti.

Cumhurbaskani Said, yayinladigi görüntülü mesajinda, "ülkenin içinden geçtigi olaganüstü kosullari" gerekçe göstererek Meclisin tüm yetkilerini dondurdugunu, milletvekillerinin dokunulmazligini askiya aldigini, mevcut Basbakan Hisam el-Mesisi'yi görevden aldigini ve kendi atayacagi bir basbakanla yürütmeyi devralacagini duyurmustu.

Söz konusu kararlardan sonra bir genelge yayinlanacagini ve kararlarin hemen yürürlüge girecegini aktaran Said, genelgeler biçiminde gerekli kararlarin duyurulmaya devam edecegini söylemisti.

Kaynak: AA