Bayram Tatili Dönüsü Kuzey Marmara Otoyolu'nda Feci Kaza Açiklamasi 1'I Agir 5 Yarali

Kocaeli’nin Körfez ilçesi Kuzey Marmara Otoyolu’nda Kurban Bayrami tatilinden dönen ailenin içinde bulundugu otomobil, kamyona çarpti. Kullanilmaz hale gelen otomobilden bulunan aileden 1’i agir 5 kisi yaralandi.

Bayram Tatili Dönüsü Kuzey Marmara Otoyolu'nda Feci Kaza Açiklamasi 1'I Agir 5 Yarali
Kaza, Kocaeli’nin Körfez ilçesi Kuzey Marmara Otoyolu Sevindikli Giseleri mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Kurban Bayrami tatili için gittikleri memleketleri Kilis’ten Istanbul’a dönen Mustafa E. idaresindeki 34 KE 3303 plakali Ford marka otomobil, ayni istikamette seyir halinde olan Mustafa Yildiz yönetimindeki 37 AAB 024 plakali kamyona arkadan çarpti. Kazada kullanilmaz hale gelen otomobil içerisine bulunan, ayni aileden Mustafa E., Yahya Nihat E., Zennüp, E., Kübra E., Furkan E. araç içerisinde sikisarak yaralandi.

Jandarma personeli solunum yolu kapanan vatandasi hayata döndürdü

Kazayi gören vatandaslar durumu 112 Acil Çagri Merkezi’ne bildirdi. Ihbar üzerine olay yerine saglik, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Araçta sikisan yaralilar, kisa süre sonra olay yerine ulasan jandarma ekipleri ve vatandaslar tarafindan erzak ve esyalarin bulundugu bagajdan çikartildi. Agir yarali olarak araçtan çikartilan Furkan E.’nin solunum yolunun kapandigini gören bir jandarma personeli, solunum yolunu açti. Daha sonra olay yerine intikal eden saglik ekiplerince ilk müdahaleleri yapilan yaralilar çevredeki hastanelere kaldirildi. Tedavi altina alinan yaralilardan Furkan E.’nin hayati tehlikesinin oldugu ögrenildi.

Yola saçilan esyalari jandarma ekipleri topladi

Jandarma ekipleri yolda incelemelerde bulundu. Otomobilden yola saçilan erzak ve esyalar jandarma ekipleri tarafindan toplanarak tekrar otomobile koyuldu. Daha sonra olay yerine gelen çekici yardimi ile kullanilmaz hale gelen otomobil kaldirildi. Kaza sebebi ile trafigin tek seritten saglandigi yolun Istanbul istikametinde yogunluk olustu. Tir sürücüsü Mustafa Yildiz ise ifadesi alinmak üzere jandarma karakoluna götürüldü.

“Kamyon tozla kaplaninca lastigi patladi sandim”

Kazanin görgü taniklarindan Hasan Arslan, kazayi görünce hemen yardima kostuklarini söyleyerek, “Otomobil sol seritte seyir halindeydi. Sag tarafinda kamyon vardi. Otomobilinin sag seride geçmesi ile kamyonun altinda kaldi. Gördügüm kadariyla bu sekilde. Aramizda 500 metre vardi. Kamyon tozla kaplaninca lastigi patladi sandim. Lastik degilmis, toz bulutu dagilinca otomobilin bu halde oldugunu gördüm. Yaralilardan birinin durumu agir. Alni yarilmisti. Biz bagaj kapagini açarak çikarttik. Camdan da kiz çocugunu çikarttik” dedi.

Kazayla ilgili inceleme baslatildi.
Kaynak: İHA