Türkiye Tekvando Federasyonu Baskani Metin Sahin'in Olimpiyat Madalyasi Sevinci Açiklamasi

'Milletimize, ülkemize hayirli ugurlu olsun. Burada madalya almak çok zordu. Geçen olimpiyatlarda tek bronzda kalmistik. Yarin da maçlarimiz var, onlardan da ümitliyim'

Türkiye Tekvando Federasyonu Baskani Metin Sahin, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari'nda milli tekvandocular Hakan Reçber ile Hatice Kübra Ilgün'ün bronz madalya kazanmasiyla büyük gurur yasadiklarini söyledi.

Sahin, iki sporcunun madalya törenin ardindan AA muhabirine yaptigi açiklamada, iki bronz madalya almanin mutlulugunu yasadiklarini belirterek, "Milletimize, ülkemize hayirli ugurlu olsun. Burada madalya almak çok zordu. Geçen olimpiyatlarda tek bronzda kalmistik. Yarin da maçlarimiz var, onlardan da ümitliyim. Madalya alan sporcularimizi tebrik ediyorum." dedi.

Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu'nun kendilerini hiç yalniz birakmadigini vurgulayan Sahin, "Sayin Cumhurbaskanimiz da telefonla aradi. Ülkemiz adina çok mutlu ve gururluyuz. Tekvandoyu izlemeye devam edin, daha güzel seyler gelecek." ifadelerini kullandi.

Üst üste 6. olimpiyat oyunlarinda tekvando bransinda madalyanin kazanildiginin hatirlatilmasi üzerine Sahin, "Hedefimiz en iyisini yapmak. 2024 Paris Olimpiyat Oyunlari'nda daha iyisini yapmak istiyoruz. Tokyo'ya 5 sporcumuzla katildik, bu bizim için rekordu. Bugün 2 madalya geldi. 2 sporcumuz daha mücadele edecek, insallah onlar da ayni sonuçlari alir." diye konustu.

Kaynak: AA