Pendik'te Fidye Için Kaçirilan Afganistan Uyruklu Bir Kisinin Cesedi Bulundu

Polis, kasten adam öldürme, kisiyi hürriyetinden yoksun kilma ve gasp suçunu isleyen süphelileri yakalamak için çalisma baslatti.

Pendik'te fidye için kaçirilan Afganistan uyruklu 5 kisiden 1'inin cesedi bir gecekondunun bahçesinde gömülü halde bulundu.

Alinan bilgiye göre, Afganistanli 5 kisi, yasa disi yollardan yurt disina çikmak için 9 Temmuz'da Bagcilar'da yabanci uyruklu olduklari degerlendirilen kisilerle görüsmeye gitti.

Söz konusu kisilerle birlikte araçla Pendik'teki bir eve getirilen Afganistan uyruklu 5 kisi burada zorla rehin tutularak yanlarindaki 5 telefon, 400 avro ve 2 bin 500 lira gasbedildi.

Süpheliler, Afganistan uyruklu kisilerin ailelerinden fidye istedi.

Kaçirilan Rasid Muhammed'in yurt disinda yasayan agabeyi Golboddin Muhammed, kardesinin ve arkadaslarinin birakilmasi için 5 bin 600 avro gönderdi.

Parayi alan süpheliler, Afganistan uyruklu 4 kisiyi Pendik'te ormanlik alana birakti. Süpheliler Rasid Muhammed'in ailesinden tekrar fidye istemek için rehin tutmaya devam ettiler.

Kardesinden haber alamayan Golboddin Muhammed, Istanbul'a gelip 15 Temmuz'da durumu polise bildirdi.

Sikayet üzerine Pendik Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri, olaya iliskin çalisma baslatti.

Süphelilerin, Pendik'te Güllü Baglar Mahallesi Ova Çikmazi Sokak'ta kullandigi evi bir süre uzaktan takibe alan polis, eve kimsenin ugramamasi üzerine adreste arama yapti.

Gecekondunun bahçesinde yeni atilmis betonu gören polis, durumdan süphelenerek alani açtirdi.

Açilan alanda Rasid Muhammed'e ait oldugu belirlenen ceset bulundu.

Polis, kasten adam öldürme, kisiyi hürriyetinden yoksun kilma ve gasp suçunu isleyen süphelileri yakalamak için çalisma baslatti.
Kaynak: AA