Norveç'te Atmosfere Giren Meteor Geceyi Gündüze Çevirdi

Norveç’in baskenti Oslo yakinlarinda bir ormana düstügü tahmin edilen meteor, baskent ve çevresinde geceyi gündüze çevirdi.

Norveç'te Atmosfere Giren Meteor Geceyi Gündüze Çevirdi
Iskandinav Yarimadasi’nda bulunan Norveç’in baskenti Oslo semalarinda "olagandisi büyüklükte bir meteor" atmosfere girisi ile geceyi gündüze çevirdi. Baskentin yakinlarindaki bir ormana düstügü tahmin edilen meteoru aramak için uzmanlardan olusan bir ekibin bölgeye gönderildigi bildirildi.

Polis tarafindan yapilana açiklamada, meteor nedeni ile çok sayida acil durum çagrisi alindigi ancak herhangi bir yaralanma veya hasar bildirilmedigi aktarildi.

Norveç Meteor Agi, meteorun yerel saatle 01.00 civarinda gökyüzünden belirdigini ve en az bes saniye görünür oldugunu açikladi.

Ag, meteorun yaklasik hizinin saniyede 16.3 kilometre oldugunu ve güney Iskandinavya’nin büyük kismindan görülebildigini ifade etti.

Ilk arastirmalar, meteorun Oslo’nun yaklasik 60 kilometre batisindaki Finnemarka adli ormanlik bir alana düsmüs olabilecegini gösterirken, meteorun agirliginin en az 10 kilogram oldugu düsünülüyor.
Kaynak: İHA