Kurban Bayrami Tatilinin Son Gününde Kuzey Marmara Otoyolu'nda Helikopterli Denetim

Kurban Bayrami tatilinde Kocaeli’den geçen 4 milyon aracin yüzde 25’inin geçis yaptigi Kuzey Marmara Otoyolu, tatilin son gününde helikopter ile havadan denetlendi. Bayram tatilinde alinan önlemlerle ilgili bilgiler veren Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, “4 milyon aracin yaklasik yüzde 25’inin Kuzey Marmara Otoyolu’ndan geçtigini ifade edersek ve geçen yillara oranlara göre Kocaeli’deki tikanmanin ortadan kalktigini söyleyebiliriz” dedi.

Kurban Bayrami Tatilinin Son Gününde Kuzey Marmara Otoyolu'nda Helikopterli Denetim
Kuzey Marmara Otoyolu, TEM Otoyolu, Osmangazi Köprüsü, D100 Karayolu ile Türkiye’nin en önemli güzergahlarindan birisi olan Kocaeli’de Kurban Bayrami’nda alinan tedbirler, tatilin son gününde de kararlilikla sürdürülüyor. Kazalarin önlenmesi için Kocaeli genelinde jandarma ve polis ekipleri tarafindan denetimler yapiliyor. Bu kapsamda Kocaeli Il Jandarma Komutanligi tarafindan Kurban Bayrami tatilinin son gününde Kuzey Marmara Otoyolu helikopterle havadan denetlendi. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve Kidemli Albay Ilbayi da helikopterle yapilan denetime katildi.

Denetimde Kuzey Marmara Otoyolu’nda kural ihlali yapan sürücüler tek tek tespit edilerek cezai islem uygulandi. Denetimlerin ardindan açiklamalarda bulunan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, 9 günlük bayram tatilinde 4 milyon aracin Kocaeli’den geçtigini ve bu araçlarin yüzde 25’inin Kuzey Marmara Otoyolu kullandigi için tikanmanin olusmadigini söyledi.



“4 milyon civarinda araç PTS kayitlarina göre sehrimizden geçti”

Denetim sonrasinda Kurban Bayrami’nda yapilan çalismalar ve yogunlukla ilgili bilgiler veren Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, “Içisleri Bakanligimizin belirlemis oldugu genelgeler kapsaminda, Valiligimiz bünyesinde gerek emniyet gerek jandarma teskilatimiz, yogun planli planlar yaparak özellikle sifir can kaybi vizyonu ile hareket ettik. Önemli tedbirler aldik. Basta sabit devriyelerimiz, motorize devriyelerimiz, drone’lar, helikopterler ve günün sartlarinin gerektirdigi sartlarla kazalari azaltmaya yönelik tedbirler aldik. Bu kapsamda yaklasik 4 milyon civarinda araç PTS kayitlarina göre sehrimizden geçti. Bu gerçekten çok ciddi bir rakam. Sasirtici degil. Çünkü Kocaeli 70 ilden daha fazla vergi veren, sanayinin, ticaretin, bilimin merkezi bir sehir. Dolayisi ile bekledigimiz bir durumdu. Son yillarda Türkiye’de ulasim alaninda gerçeklestirilen yatirimlar devrim niteliginde. Bu bayramda bunun bize katkisini gördük. Basta Kuzey Marmara Otoyolu, Osmangazi Köprüleri gibi güzergahlar sayesinde rahatlama oldugunu rahatlikla söyleyebiliriz. 4 milyon aracin yaklasik yüzde 25’inin Kuzey Marmara Otoyolu’ndan geçtigini ifade edersek ve geçen yillara oranlara göre Kocaeli’deki tikanmanin ortadan kalktigini söyleyebiliriz” dedi.



“81 binin üzerinde denetim gerçeklestirdik”

Bayram tatili boyunca Kocaeli’de 81 binden fazla aracin denetlendigini ifade eden Vali Yavuz, “Bugün itibariyle 81 binin üzerinde denetim gerçeklestirdik. Yaklasik, 11 bin civarinda sürücüye islem yaptik, yaklasik 750 civarinda araci da trafikten men ettik. Dolayisiyla, kurallara uyulmasi konusundaki hassasiyetimiz artiyor. Bir baska üzerinde durdugumuz konu ise hiz kurallari. Kazalarin en önemli sebeplerinden olan hiz kurallarina yönelik ciddi çaba sarf ettik. Hepimizin canini yakan hususlardan bir tanesi ise cep telefonu ile konusmak ve mesajlasmak. Dün meydana gelen bir kaza ise bu tür bir hata yüzünden meydana geldi. O yüzden buna yönelik yogun denetimler gerçeklestirdik. Emniyet kemerlerine yönelik de denetimler yaptik. Sahada gerçekten jandarmamiz, emniyetimiz, belediyelerimiz Karayollarimiz yogun bir mesai harcadi” diye konustu.

Kaynak: İHA