İmamoğlu’ndan ‘Vur patlasın çal oynasın’ şov! Hizmete yok çalgı çengiye var

CHP’li Ekrem İmamoğlu başkanlığa seçildikten sonra hiçbir alt yapı yatırımını tamamlayamayan, yenilerine başlayamayan, parkları, bahçeleri, parklardaki laleleri bile sulamaktan aciz kalan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, (İBB), “Sahnem İstanbul” adlı, milyonlarca liralının harcanacağı yeni bir konser serisi başlatıyor.

İmamoğlu’ndan ‘Vur patlasın çal oynasın’ şov! Hizmete yok çalgı çengiye var
İmamoğlu’ndan ‘Vur patlasın çal oynasın’ şov! Hizmete yok çalgı çengiye var
Tatilci Ekrem yönetiminde, Yeni Lale Devri'ni başlatmaya hazırlanan İBB, konuya ilişkin şu açıklamayı kıvançla gerçekleştirdi:

“İBB, İstanbulluları açık havada kültür sanat etkinlikleriyle buluşturmak ve sanatçıları desteklemek için yeni bir etkinlik serisi başlatacak. Binlerce müzisyen, İBB iştiraklerinin desteğiyle ‘Sahnem İstanbul' konserlerinde sahne alacak. 26 Temmuz'da başlayacak konserlerle şehir yeniden notalarla buluşacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yaz aylarında İstanbul'un dört yanında kültür-sanat aktiviteleri düzenlemeye devam ediyor. Konserler, tiyatro gösterimleri, çocuk etkinlikleri, sergiler ve daha pek çok etkinlikle şehir sanatla buluşurken, sanatçılara da önemli destekler sağlanıyor. İBB, bu kapsamda gerçekleştirdiği açık hava etkinliklerine, iştiraklerinin iş birliğiyle yeni bir seri daha ekliyor. 26 Temmuz'da başlayacak “Sahnem İstanbul” konserlerinde, binlerce müzisyen İstanbul'un dört bir yanını açık hava sahnesine dönüştürüyor.

İşte milyonları akıtacak İBB kuruluşları:

İstanbul'da düzenlenecek konser serilerine milyonlar akıtacak İBB kuruluşları ise şöyle sıralandı: “Sahnem İstanbu' konserleri AĞAÇ VE PEYZAJ AŞ, İSBAK, İSFALT, İSTON, İSTAÇ, İMAR AŞ, KİPTAŞ, KÜLTÜR AŞ, METRO İSTANBUL, BELBİM, BOĞAZİÇİ YÖNETİM, HALK EKMEK, HAMİDİYE, İGDAŞ, İSPER, İSTANBUL ENERJİ, İSTGÜVEN, İSTTELKOM, İSYÖN, SPOR İSTANBUL, ŞEHİR HATLARI, ULAŞIM AŞ, UGETAM VE İSPARK desteğiyle gerçekleşecek. KÜLTÜR AŞ'nin hem destekçileri arasında yer aldığı hem de organizasyonunu üstlendiği ‘Sahnem İstanbul'un ilk konseri 26 Temmuz'da düzenlenecek. ‘Sahnem İstanbul' projesinde, İBB tarafından Mart 2021'de gerçekleştirilen #İstanbulBirSahne açık çağrısına başvuran müzisyenler yer alıyor. Bu açık çağrıya başvuran yaklaşık 3 bin müzisyen, başvuru sıraları doğrultusunda 5 Haziran – 16 Temmuz tarihleri arasında #İstanbulBirSahne konserleri kapsamında İstanbullularla buluştu. Pandemiden en çok etkilenen gruplar arasında yer alan müzisyenlere verilen desteğin artırılabilmesi amacıyla, projenin ikinci fazı olarak İBB iştiraklerinin destekleriyle Sahnem İstanbul projesi hayata geçirildi”

Konserlerde akıtılacak milyonların hangi örgütlere gideceği ise merak konusu. Ayrıca “ödenek yok” bahanesiyle metro inşaatlarını durdurarak çimento döken, şehir hastanesinin yolunu yapmayıp insanların can sağlığını hiçe sayan İmamoğlu'nun, konserlere bütçe ayırması da dikkatlerden kaçmadı.