Herkes Onu 3 Gündür Uludag'da Ariyordu...53 Saat Sonra Sehre Yakin Bir Noktada Bulundu

Bursa Uludag’da Cuma günü odun toplamak için girdigi ormanda kaybolan ve 263 kisilik arama kurtarma ekibinin 3 gündür aradigi 59 yasindaki Gülefer Boynukisa, Uludag’in eteklerindeki Zeyniler Köyü’nde jandarma ekibi tarafindan sag salim bulundu

Herkes Onu 3 Gündür Uludag'da Ariyordu...53 Saat Sonra Sehre Yakin Bir Noktada Bulundu
Ailesiyle birlikte piknige gelen ve odun toplamak için girdigi ormanda kaybolan kadini arama çalismalari 3 gündür sürüyordu.

Uludag’in zirvesine yakin noktada Çobankaya ve Bakacak arasindaki ormanlik alanda kaybolan Boynukisa, ormanda yaklasik 53 saat yürüyerek merkez Yildirim ilçesi Zeyniler Köyü ile Kaplikaya Vadisi arasindaki ormanlik alanda jandarma ekipleri tarafindan bulundu. Bölgeye çok sayida arama kurtarma ve 112 ekibi de sevk edildi.

Bursa Valisi Yakup Canbolat ile Il Jandarma Komutani Tuggeneral Hakan Saraç, Il Emniyet Müdürü Tacettin Aslan’in da katildigi bugünkü arama çalismalarinda drone ve termal kameralar da kullanilmisti.

Saglik durumu iyi oldugu bildirilen Boynukisa’nin 112 ekibi tarafindan bölgeden alinarak en yakin saglik kurulusuna sevk edilecegi ögrenildi.

Bursa Valisi Yakup Canbolat bugün yaptigi açiklamada, "Cuma günü bu saatlerde kaybolan hanimefendiyi arama çalismalarimiz devam ediyor. Ekiplerimiz sabah günün aydinlanmasiyla çalismalarina basladi.

Ancak su ana kadar herhangi bir emareye rastlamadik. Drone ve termal kameralarimizla 263 kisilik sivil ve resmi arama kurtarma ekiplerimiz ile bölgede teyakkuz halindeyiz. Bugünkü tarama çalismalarimizin sonunda insallah canli bir sekilde bulacagimizi düsünüyoruz. Allah’tan ümit kesilmez. Hanimefendiyi buluncaya kadar arama-tarama faaliyetlerimiz devam edecek. Kayip oldugu bölgenin 8 kilometrekare alaninda ekiplerimiz parselasyon yöntemiyle tarama faaliyeti yapiyor. Bugün ümitliyiz" diye konusmustu.
Kaynak: İHA