Hatay'da Sulak Alana Hendek Açilip Moloz Dökülmesiyle Ilgili Inceleme Baslatildi

Hatay'in Samandag ilçesinde, çok sayida kus türüne ev sahipligi yapan Milleyha Sulak Alani'na hendek açilip moloz dökülmesiyle ilgili çalismalarin yapildigi ve sebep olanlarin tespit edildigi bildirildi.

Hatay'da Sulak Alana Hendek Açilip Moloz Dökülmesiyle Ilgili Inceleme Baslatildi
Samandag Belediyesinden yapilan yazili açiklamada, Milleyha Sulak Alani olarak bilinen alana hendek açildigi ve moloz döküldügüyle ilgili bilgiler üzerine zabita ekiplerinin hemen bölgeye intikal ederek olaya müdahale ettigi belirtildi.

Zabita ekiplerinin hendegin açilmasina sebep olanlari tespit ettigi ifade edilen açiklamada sunlara yer verildi:

"Zabita ekiplerimiz gerekli tutanaklari tutmus ve yaptigi arastirmalar sonucunda bu hendegin açilmasina sebep olanlari tespit etmistir. Yapilan ilgili görüsmeler sonucu Milleyha Sulak Alani'nda açilan bu hendege sebep olanlar hakkinda belediyemiz gerekli yasal çalismalari ivedilikle baslatmistir. Bilindigi üzere kuslarin dogal yasam alani ve endemik türlerin içinde bulundugu Milleyha Sulak Alani için denetim çalismalarimiz bir süredir zaten devam ediyordu. Bayrami firsat bilerek açilan bu hendegin bir an önce eski haline getirilmesi konusunda gerekli çalismalara baslanacaktir. Ayrica belediyemiz encümen karariyla da olayin gerçeklesmesine sebep olanlar hakkinda para cezasi uygulanmasi hakkinda encümen karari alinacaktir."

Kaynak: AA